Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gavrilov (Εκπρόσωπος Ρωσίας στη Βιέννη): Δεν μπορεί να αποκλειστεί στρατός του ΝΑΤΟ να επιχειρήσει στην Ουκρανία - Θα είναι μεγάλη τραγωδία

Gavrilov (Εκπρόσωπος Ρωσίας στη Βιέννη): Δεν μπορεί να αποκλειστεί στρατός του ΝΑΤΟ να επιχειρήσει στην Ουκρανία - Θα είναι μεγάλη τραγωδία
Κατά τη γνώμη του, η συζήτηση για την πιθανή ανάπτυξη εθνικών δυνάμεων από τις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν είναι "τίποτε άλλο παρά μπλόφα"
Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συναινούν ως προς την αποστολή στρατού στην Ουκρανία, αλλά αυτό το σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί, δήλωσε ο Konstantin Gavrilov, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Βιέννης για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών.
«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε: αυτή δεν είναι η συναινετική θέση του ΝΑΤΟ, αλλά δεν μπορούμε γενικά να αποκλείσουμε την υλοποίηση αυτού του σεναρίου.
Μια ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ των στρατών της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ είναι ο δρόμος για μια μεγάλη τραγωδία που θα μπορούσε να επηρεάσει όλη την ανθρωπότητα.
Οι Βρυξέλλες θα πρέπει συνειδητοποιήσει ότι δεν θα μπορέσει να περάσει αυτή τη γραμμή κλιμάκωσης απαρατήρητη».
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, με φόντο τις στρατιωτικές αποτυχίες του Κιέβου και την προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα κράτη του ΝΑΤΟ αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο την αδυναμία να επιφέρουν μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρούμε ότι οι συζητήσεις που γίνονται πιο ενεργές για στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος ως μάταιη προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία, να συρθεί το κράτος μας σε μια κούρσα εξοπλισμών, ώστε να εγκαταλείψει την την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», πρόσθεσε ο Gavrilov.
Κατά τη γνώμη του, η συζήτηση για την πιθανή ανάπτυξη εθνικών δυνάμεων από τις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν είναι «τίποτε άλλο παρά μπλόφα».
«Γνωρίζουν καλά ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι αποκλειστικά στην αρμοδιότητα συγκεκριμένων κρατών, ενώ το άρθρο 5 της συνθήκης συλλογικής άμυνας της Ουάσιγκτον (βάσει του οποίου σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης εναντίον κράτους μέλους του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί.
Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι υπό αυτές τις συνθήκες ορισμένοι ριζοσπαστικοί πολιτικοί κύκλοι στην Ευρώπη προσπαθούν να ασκήσουν πιέσεις για την ανάπτυξη ενός τμήματος του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία», δήλωσε ο Gavrilov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης