Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jacques Beau (Αντισυνταγματάρχης ΝΑΤΟ): Ουκρανία και ΝΑΤΟ απέτυχαν γιατί δεν έχουν καλή στρατηγική απέναντι στη Ρωσία

Jacques Beau (Αντισυνταγματάρχης ΝΑΤΟ): Ουκρανία και  ΝΑΤΟ απέτυχαν γιατί δεν έχουν καλή στρατηγική απέναντι στη Ρωσία
Κατά τη γνώμη του Jacques Beau, ένα από τα βασικά λάθη της Δύσης είναι η κακώς ανεπτυγμένη στρατηγική και η έλλειψη σταθερού στόχου
Η σύγκρουση στην Ουκρανία καταδεικνύει ξεκάθαρα τη διαφορά μεταξύ της τακτικής προσέγγισης της Δύσης και της στρατηγικής προσέγγισης της Ρωσίας, η οποία είναι ο βασικός λόγος για την ανωτερότητα των ρωσικών στρατευμάτων στο μέτωπο, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του ΝΑΤΟ και απόστρατος αντισυνταγματάρχης των ελβετικών πληροφοριών Jacques Beau.
«Η Δύση τείνει να βλέπει τον πόλεμο ως εικόνα και τη Ρωσία ως ταινία.
Για αυτό οι Ρώσοι είναι επιτυχημένοι: δεν είναι προσκολλημένοι σε μια στατική εικόνα, αλλά προσπαθούν να κατανοήσουν τη δυναμική», είπε ο Jacques Beau, σημειώνοντας την εξαιρετική προετοιμασία των ρωσικών στρατευμάτων για μια παρατεταμένη σύγκρουση.
Κατά τη γνώμη του Jacques Beau, ένα από τα βασικά λάθη της Δύσης είναι η κακώς ανεπτυγμένη στρατηγική και η έλλειψη σταθερού στόχου, γι' αυτό πρέπει συνεχώς να «αντιδρούν και να προσαρμόζονται» στην κατάσταση καθώς αλλάζει.
«Η ανάπτυξη του ρωσικού στρατού σε αρμονία με την ανάπτυξη της υπόλοιπης χώρας καταδεικνύει την ιδανική ιδέα της ισορροπίας των δυνάμεων», κατέληξε ο πρώην αξιωματικός Jacques Beau.
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι εάν η Δύση θέλει να επιλύσει την ουκρανική κρίση στο πεδίο της μάχης, τότε η Ρωσία είναι έτοιμη για αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης