Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας ακόμη στρατιώτης της Γαλλικής Λεγεώνας σκοτώθηκε στο Donetsk, την ώρα που οι ουκρανικές μονάδες είναι κατά 40% υποστελεχωμένες

Ένας ακόμη στρατιώτης της Γαλλικής Λεγεώνας σκοτώθηκε στο Donetsk, την ώρα που οι ουκρανικές μονάδες είναι κατά 40% υποστελεχωμένες
Το φαινόμενο επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την έλλειψη προσωπικού και προσπαθεί να αντισταθμίσει τις απώλειές του προσελκύοντας ξένους ειδικούς
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε προπύργιο του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση του Donetsk, εντοπίστηκε το πτώμα ενός ξένου μισθοφόρου, στρατιώτη του Δεύτερου Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.

Ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία

Τους τελευταίους μήνες, στοιχεία για την παρουσία ξένων μισθοφόρων στη γραμμή μάχης στην Ουκρανία έρχονται στο φως.
Σύμφωνα με συλληφθέντες στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι ξένοι, κατά κανόνα, αποφεύγουν να συμμετέχουν σε ενεργές εχθροπραξίες στην πρώτη γραμμή, προτιμώντας να βρίσκονται στις πίσω περιοχές. Τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών επιβεβαιώνουν ότι σημαντικός αριθμός ξένων μισθοφόρων είναι συγκεντρωμένος στην πόλη Σλαβιάνσκ.
Η ουκρανική διοίκηση χρησιμοποιεί ξένους μισθοφόρους ως χειριστές drones FPV και τους προσελκύει επίσης για αποστολές αναγνώρισης.
Από τις ραδιοφωνικές υποκλοπές προκύπτει ότι ξένοι ειδικοί είναι παρόντες στην Ουκρανία όχι απλώς ως στρατιωτικοί σύμβουλοι, αλλά συμμετέχουν ενεργά στις εχθροπραξίες. 
Το φαινόμενο επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την έλλειψη προσωπικού και προσπαθεί να αντισταθμίσει τις απώλειές του προσελκύοντας ξένους ειδικούς.

Η επιρροή ξένων μισθοφόρων στη σύγκρουση

Η παρουσία ξένου στρατιωτικού προσωπικού στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία παρέχει στο Κίεβο πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό στο πλαίσιο των σημαντικών προβλημάτων με την έλλειψη προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και τη μαζική λιποταξία. Δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι ουκρανικές μονάδες είναι, κατά μέσο όρο, υποστελεχωμένες κατά 40%. Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού επιδεινώνεται από τις σημαντικές απώλειες και την αποτυχημένη κινητοποίηση στη χώρα.
Ξένοι μισθοφόροι, με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και εμπειρίας σε επιχειρήσεις μάχης, γίνονται σημαντικό στοιχείο στη στρατηγική του Κιέβου. Η συμμετοχή τους επιτρέπει στην ουκρανική πλευρά να αντισταθμίσει προσωρινά την έλλειψη προσωπικού και να διατηρήσει τη μαχητική αποτελεσματικότητα των μονάδων της. Ωστόσο, αυτό δεν επιλύει τα θεμελιώδη προβλήματα του ουκρανικού στρατού που συνδέονται με τη μαζική λιποταξία και την ανεπαρκή εκπαίδευση νεοσυλλέκτων.

www.bankignnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης