Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ο Zelensky καλεί την κουρασμένη Δύση να μην… εμφανίσει σημάδια κόπωσης

Ουκρανία: Ο Zelensky καλεί την κουρασμένη Δύση να μην… εμφανίσει σημάδια κόπωσης
«Ειδάλλως, δεν θα υπάρξει δικαιοσύνη»
Σχετικά Άρθρα
Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να εμφανίσει σημάδια κόπωσης σε ό,τι αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας, υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, σε συνέντευξη Τύπου στη Λισαβόνα.
«Είναι πολύ σημαντικό για τους Ουκρανούς να μην κουραστεί ο κόσμος από τον πόλεμο που συνεχίζεται εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια στο κατώφλι της EE». «Ειδάλλως, δεν θα υπάρξει δικαιοσύνη. Ειδάλλως, ο κόσμος θα αλλάξει από ανθρώπους όπως ο (Vladimir) Putin», δήλωσε, ενώ παραδέχθηκε πως αυτό δεν είναι εύκολο, διότι «η Ρωσία προσπαθεί με εκστρατείες παραπληροφόρησης να υπονομεύσει τη διεθνή υποστήριξη προς το Κίεβο. «Μην πιστεύετε τα ψέματα που διαδίδει η Ρωσία», κάλεσε ο Volodymyr Zelensky.
Νωρίτερα, κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο Zelensky κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο ότι καταβάλει προσπάθειες «προκειμένου να αποτύχει» η Σύνοδος Κορυφής για την ειρήνη που θα φιλοξενηθεί στην Ελβετία και στην οποία η Ρωσία δεν είναι προσκεκλημένη.
«Ο Putin φοβάται πολύ τη Σύνοδο Κορυφής για την ειρήνη. Επεδίωξε να ναυαγήσει αυτή η Σύνοδος και εξακολουθεί να το κάνει», κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος, απορρίπτοντας την πρόταση Κίνας και Βραζιλίας να προσκληθεί η Ρωσία σε αυτήν τη Σύνοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης