Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ και δέος - Προσομοιώσεις πυρηνικής επίθεσης του ΝΑΤΟ στη Ρωσία - Στο Kaliningrad βομβαρδιστικό Β-52H

Σοκ και δέος - Προσομοιώσεις πυρηνικής επίθεσης του ΝΑΤΟ στη Ρωσία - Στο Kaliningrad βομβαρδιστικό Β-52H
Εάν οι Ουκρανοί πλήξουν ρωσικούς στόχους, θα το κάνουν με τη βοήθεια της Δύσης, θέλουν πραγματικά μια παγκόσμια σύγκρουση διερωτάται ο Ρώσος πρόεδρος Putin
Για προσομοιώσεις πυρηνικών επιθέσεων κατά του εδάφους της κατηγορεί το ΝΑΤΟ η Ρωσία, σε μια χρονική στιγμή επικίνδυνα αυξανόμενης έντασης κατά την οποία ο πρόεδρος Vladimir Putin έσπευσε να προειδοποιήσει τα ευρωπαϊκά κράτη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ότι «παίζουν με την φωτιά» όταν προτείνουν να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα τους για να πλήξει στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας, καθώς αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει… μια παγκόσμια σύγκρουση.
Με λίγα λόγια, σκιαγραφείται ένα τρομακτικό σενάριο για την ανθρωπότητα, μια και πυκνώνουν διαρκώς οι αναφορές για μια πυρηνική παγκόσμια σύγκρουση, τη στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκε αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52H - με την ονομασία BARTH22 - να πετά στη Βαλτική Θάλασσα, κοντά στον ρωσικό θύλακα του Kaliningrad.

Προσομοιώσεις πυρηνικής επίθεσης

Σε δηλώσεις του ο στρατηγός Vladimir Kulishov, πρώτος αναπληρωτής διευθυντής και επικεφαλής της Συνοριακής Υπηρεσίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας, κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι προετοιμάζεται για πιθανές πυρηνικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
Ο Kulishov αναφέρθηκε στις επιθετικές κινήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα ενώ έκανε λόγο για αύξηση των ενεργειών αναγνώρισης και για εντατικοποίηση της εκπαίδευσης μάχης των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και ασκήσεις που προσομειώνουν πυρηνικά πλήγματα κατά της Ρωσίας.
«Η κατάσταση απαιτεί τη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια των συνόρων μας», τόνισε ο Kulishov, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της Ρωσίας για αμυντικά μέτρα ως απάντηση στις προκλήσεις του ΝΑΤΟ.

Εντολή για ασκήσεις με πυρηνικά

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin έδωσε εντολή στον στρατό να διεξάγει ασκήσεις που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων.
Η Μόσχα ανέφερε ότι οι απειλές από τη Δύση είναι αυτές που δικαιολογούν και τις αντίστοιχες στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσίας, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια κοινότητα.

Εφιαλτικές… προειδοποιήσεις

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος προειδοποίησε τις ΗΠΑ και την Πολωνία πως εάν επιτεθούν και πλήξουν ρωσικές θέσεις στην Ουκρανία, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την έναρξη ενός Παγκόσμιου Πολέμου.
Η προειδοποίηση αυτή είναι απόρροια της δήλωσης του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών, Radoslaw Sikorski, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε πως «οι Αμερικάνοι είπαν στους Ρώσους ότι εάν ρίξουν πυρηνικό όπλο, ακόμα και εάν αυτό δεν σκοτώσει κανέναν, θα χτυπήσουν όλες τις θέσεις τους στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα και ότι θα τις καταστρέψουν όλες».

Προσεκτικοί οι Αμερικάνοι

«Ο Πολωνός ομόλογος ενός παράξενου πλάσματος που ονομάζεται Blinken, με ένα πολύ πιο ηχηρό επώνυμο Sikorski, προφανώς, αποφάσισε να τρομάξει τα αφεντικά του.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «οι Αμερικάνοι είπαν στους Ρώσους ότι εάν ρίξουν πυρηνικό όπλο, ακόμα κι αν δεν σκοτώσει κανέναν, θα χτυπήσουμε όλους τους στόχους σας [θέσεις] στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα, θα τους καταστρέψουμε όλους» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο Medvedev, ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για μια τέτοια δέσμευση από τις ΗΠΑ, καθώς όπως είπε, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ένοπλη σύγκρουση.
«Πρώτον, οι Yankees μέχρι στιγμής δεν έχουν πει κάτι ακριβώς τέτοιο επειδή είναι πιο προσεκτικοί από τους Πολωνούς.
Δεύτερον, εάν οι Αμερικάνοι χτυπήσουν θέσεις μας, αυτό θα σημαίνει την έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου και ένας υπουργός Εξωτερικών, ακόμη και μιας χώρας όπως η Πολωνία, θα πρέπει να το καταλάβει.
Και τρίτον, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας ακόμη Πολωνός, ο πρόεδρος Duda, ανακοίνωσε πρόσφατα την επιθυμία να αναπτύξει TNW - θερμοπυρηνικά όπλα - στην Πολωνία, αυτό σημαίνει ότι η Βαρσοβία δεν θα μείνει έξω και σίγουρα θα πάρει το μερίδιό της από ραδιενεργή τέφρα.
Είναι αυτό που πραγματικά θέλετε;
Οι Πολωνοί είναι αγανακτισμένοι.
Έτσι είναι εδώ και 400 χρόνια» υπογράμμισε ο Medvedev.

Επιθετική ρητορική ΝΑΤΟ

Επιπλέον, ο Kushilov αναφέρθηκε στις κλιμακούμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι συνοριοφύλακες όσον αφορά τις προσπάθειες ουκρανικών ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης να περάσουν τα σύνορα στις περιοχές Bryansk, Kursk και Belgorod και στην Κριμαία.
Όπως είπε ο Ρώσος στρατηγός, το 2023 οι ρωσικές δυνάμεις συνοριοφυλακής απέτρεψαν με επιτυχία περισσότερες 5.500 απόπειρες παραβίασης του ρωσικού εδάφους με εμπλοκή «διεθνών τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών οργανώσεων» σε συνεργασία με τις ειδικές υπηρεσίες και ένοπλους σχηματισμούς των Ουκρανών.
Κατά τον Kushilov, μια ακόμα ανησυχητική τάση είναι οι αυξανόμενοι βομβαρδισμοί με πυραύλους και πυροβολικό κατά του ρωσικού εδάφους που συνοδεύονται από εκτεταμένες επιθέσεις droneς σε ζωτικής σημασίας υποδομές, όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δίκτυα μεταφορών, ενεργειακές εγκαταστάσεις και κοινωνικές υποδομές.

Σοβαρά μηνύματα Putin προς τη Δύση

Και ενώ αυξάνονται οι φωνές στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ που ζητούν να αρθούν οι περιορισμοί στην χρήση των δυτικών όπλων, έτσι ώστε αυτά να μπορούν να πλήττουν στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin έσπευσε να προειδοποιήσει πως μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει… μια παγκόσμια σύγκρουση με πολύ σοβαρές συνέπειες.
Σε δηλώσεις του στον Economist o γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg υποστήριξε ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα δυτικά όπλα για να πλήξει ρωσικούς στόχους.
Πρόκειται για μια πρόταση, στην οποία αντιτίθεται μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ.
«Η συνεχής κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.
Εάν αυτές οι σοβαρές συνέπειες συμβούν στην Ευρώπη, πώς θα συμπεριφερθούν οι ΗΠΑ, λαμβάνοντας υπόψη την ισορροπία των δυνάμεων μας στον τομέα των στρατηγικών όπλων;
Είναι δύσκολο να πει κανείς.
Θέλουν πραγματικά μια παγκόσμια σύγκρουση;» διερωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι τα πιθανά πλήγματα των Ουκρανών κατά της Ρωσίας με όπλα μεγάλου βεληνεκούς, θα χρειαστούν τη βοήθεια των δυτικών δορυφόρων, τη βοήθεια πληροφοριών καθώς και στρατιωτική βοήθεια, κάτι που όπως είπε, θα σημαίνει πως η Δύση θα εμπλέκεται άμεσα σε αυτά τα χτυπήματα.
Στο ίδιο πλαίσιο ο Putin υποστήριξε πως η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα ήταν ένα βήμα προς μια παγκόσμια σύγκρουση ενώ τόνισε για τα ευρωπαϊκά κράτη του ΝΑΤΟ πως οι μικρές χώρες εκεί «πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν», καθώς έχουν μικρές χερσαίες εκτάσεις με πολύ πυκνούς πληθυσμούς.
«Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους πριν μιλήσουν για πλήγμα βαθιά στο ρωσικό έδαφος», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης