Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή για τη Nikki Haley (ΗΠΑ) - Φωτογραφίζεται γράφοντας «τελειώστε τους» σε ισραηλινή οβίδα

Οργή για τη Nikki Haley (ΗΠΑ) - Φωτογραφίζεται γράφοντας «τελειώστε τους» σε ισραηλινή οβίδα
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η Haley εμφανίστηκε αμετανόητη, επικρίνοντας την κυβέρνηση του Joe Biden
Η Nikki Haley, η αποτυχημένη υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, υπέγραψε οβίδες ισραηλινού πυροβολικού με την επιγραφή «Finish Them - τελειώστε τους!» κατά την επίσκεψή της στο Ισραήλ την Ημέρα Μνήμης.
Η γραφική επίδειξη υποστήριξης της πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας έγινε σε ένα ταξίδι στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, όπου συνοδευόταν από τον Danny Danon, πρώην πρεσβευτή του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη και γνωστό μέλος του κόμματος Likud του Benjamin Netanyahu στην Κνέσετ, σύμφωνα με τον Guardian.
Οι δραστηριότητές της για την υπογραφή οβίδων έγιναν σε μια περίοδο που το Ισραήλ εξαπολύει την καταστροφική στρατιωτική επίθεση στη Γάζα, η οποία έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει περισσότερους από 36.000 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων υπολογίζεται ότι 15.000 είναι παιδιά.

Αμετανόητη

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η Haley εμφανίστηκε αμετανόητη, επικρίνοντας την κυβέρνηση του Joe Biden για την προσωρινή παρακράτηση όπλων ως μέσο αποθάρρυνσης τς ισραηλινής επίθεσης στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, και αφήνοντας αιχμές κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) - το οποίο ζητά τη σύλληψη του Netanyahu - και του Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης (ΔΔΔ), το οποίο εξετάζει κατηγορίες για γενοκτονία κατά του Ισραήλ.
«Αυτό που πρέπει να καταλάβει η Αμερική είναι ότι αν το Ισραήλ πολεμάει τους εχθρούς μας, πώς μπορούμε να μην το βοηθήσουμε», δήλωσε η Haley.
Το μήνυμα του πυραύλου περιείχε επίσης τη φράση «Η Αμερική αγαπάει το Ισραήλ».
«Ο σίγουρος τρόπος για να μην βοηθήσουμε το Ισραήλ είναι να μην παρακρατήσουμε τα όπλα.
Ο σίγουρος τρόπος για να μην βοηθήσουμε το Ισραήλ είναι να επαινέσουμε το ΔΠΔ, το ΔΔΔ ή οποιονδήποτε από αυτούς που καταδικάζουν το Ισραήλ αντί να καταδικάζουμε αυτό που συμβαίνει.
«Η Αμερική πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται το Ισραήλ και να σταματήσει να τους λέει πώς να πολεμήσουν αυτόν τον πόλεμο. Ή είσαι φίλος ή δεν είσαι φίλος».
Η  Haley δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ψηφίσει τον Trump στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως τον είχε καταγγείλει ως «επικίνδυνο» και ακατάλληλο για να υπηρετήσει.

nik.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης