Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Forza Italia «ανασταίνει» τον Silvio Berlusconi εν όψει ευρωεκλογών – Τι προτρέπουν τους ψηφοφόρους να κάνουν

Η Forza Italia «ανασταίνει» τον Silvio Berlusconi εν όψει ευρωεκλογών – Τι προτρέπουν τους ψηφοφόρους να κάνουν

Η Forza Italia εκτίμησε ότι το κόλπο θα προσέλκυε περισσότερους ψηφοφόρους –έως 100.000– που νοσταλγούσαν τον Berlusconi.

Σχετικά Άρθρα

Το κεντροδεξιό ιταλικό κόμμα Forza Italia προέτρεψε τους ψηφοφόρους να γράψουν «Berlusconi» ή «Silvio Berlusconi» στα ψηφοδέλτιά τους για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος πέθανε σχεδόν πριν από ένα χρόνο.
Η Forza Italia διένειμε ένα φυλλάδιο σε ομάδες συμπεριλαμβανομένων των γραμματέων περιφερειακών κομμάτων και των υποψηφίων ευρωβουλευτών με σαφείς οδηγίες για το πώς να ψηφίσουν στην Ιταλία.
Παρείχε 16 διαφορετικές επιλογές για να επιλέξουν οι άνθρωποι, υποδεικνύοντας εάν η ψήφος τους θα γίνει αποδεκτή ή θα απορριφθεί.
Το κόμμα επέμεινε ότι οι Ιταλοί μπορούν ακόμα να ψηφίσουν τον Berlusconi στις εκλογές του ΕΚ του Ιουνίου.
Η Forza Italia εκτίμησε ότι το κόλπο θα προσέλκυε περισσότερους ψηφοφόρους –έως 100.000– που νοσταλγούσαν τον Berlusconi.
Το κόμμα στοχεύει να εκμεταλλευτεί το λεγόμενο «φαινόμενο Berlusconi», σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ll Fatto Quotidiano.
Αυτή η στρατηγική εκστρατείας βασίζεται στην ιταλική εκλογική νομοθεσία που βασίζεται στη «βούληση των ψηφοφόρων», ανέφερε.
Η Forza Italia είπε ότι ήταν δυνατό να γραφτεί "πρώην ιδρυτής της Forza Italia" ή ακόμα και "Berlusconi" ως επικεφαλής της λίστας και στη συνέχεια να επιλεγούν άλλοι δύο υποψήφιοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα.
Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, μια τέτοια ψηφοφορία θα ήταν έγκυρη όσο «μπορεί να συναχθεί η πραγματική βούληση του ψηφοφόρου».
Σε αυτή την περίπτωση, η συμπερίληψη των δύο άλλων ονομάτων «καθιστά αδιαμφισβήτητη την επιθυμία του εκλογέα να ψηφίσει έγκυρα για τη λίστα Forza Italia», ανέφεραν.

Η στρατηγική της Μελόνι

Η σημερινή πρωθυπουργός της Ιταλίας Meloni έχει χρησιμοποιήσει παρόμοια στρατηγική.
Νωρίτερα τον Μάιο, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας έναρξης της Fratelli d'Italia στην Πεσκάρα, η Meloni προέτρεψε τους ψηφοφόρους να χρησιμοποιήσουν το μικρό της όνομα στο ψηφοδέλτιό τους.
«Να με λες Γεωργία», είπε.
Στην Ιταλία, οι άνθρωποι μπορούν να ψηφίσουν έναν υποψήφιο χρησιμοποιώντας γνωστές προσδιορισμένες εκφράσεις όπως ψευδώνυμα ή υποκοριστικά.
Αυτό που έχει σημασία είναι η αντιληπτή βούληση του ενδιαφερόμενου ψηφοφόρου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο ηγέτης της Forza Italia εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από το κόμμα της Meloni για τις εκλογές του ΕΚ του Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης