Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Στο τέλος ο Biden θα αλλάξει στάση, θα επιτρέψει πλήγματα σε ρωσικό έδαφος από τους Ουκρανούς, είναι αναπόφευκτο

New York Times: Στο τέλος ο Biden θα αλλάξει στάση, θα επιτρέψει πλήγματα σε ρωσικό έδαφος από τους Ουκρανούς, είναι αναπόφευκτο
O Λευκός Οίκος έχει ήδη ξεκινήσει μια επαναξιολόγηση της τρέχουσας πολιτικής με σκοπό αλλαγές… λαμβάνοντας υπόψη τους υπάρχοντες κινδύνους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden είναι κοντά στο να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, ο Λευκός Οίκος θεωρεί αναπόφευκτη την αναθεώρηση της θέσης, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενες πηγές.
«Ο πρόεδρος Biden θα λάβει από τις πιο σημαντικές αποφάσεις του στον πόλεμο στην Ουκρανία - την άρση της απαγόρευσης των χρήσης αμερικανικών όιπλων σε ρωσικό έδαφος», αναφέρουν οι New York Times
Οι σύμβουλοι του Biden «πιστεύουν ότι μια αλλαγή θέσης είναι αναπόφευκτη», παρά τις ανησυχίες για τη σύγκρουση που ενδέχεται να κλιμακωθεί σε «άμεση αντιπαράθεση με έναν πυρηνικό αντίπαλο», ανέφεραν οι πηγές.
Σύμφωνα με πηγές των New York Times, ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ξεκινήσει μια επαναξιολόγηση της τρέχουσας πολιτικής με σκοπό αλλαγές… λαμβάνοντας υπόψη τους υπάρχοντες κινδύνους.
«Οι βοηθοί του για την εθνική ασφάλεια διεξάγουν αυτό που ονόμασαν «πολύ ζωηρή διαδικασία» για να κάνουν μια επίσημη σύσταση στον πρόεδρο, γνωρίζοντας ότι η δυναμική στον πόλεμο μετατοπίζεται προς τη Ρωσία», αναφέρουν οι New York Times.
Εάν ενθαρρυνθούν τα χτυπήματα, η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει «αυστηρούς περιορισμούς» από τις ΗΠΑ, οι οποίοι μπορεί να σχετίζονται με την επιλογή στόχων και τον τρόπο με τον οποίο ακριβώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα αμερικανικά όπλα.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη πηγή, ανέφερε ότι η κυβέρνηση Biden συζητά το ενδεχόμενο να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει με αμερικανικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση.
O Πρόεδρος των ΗΠΑ και η ομάδα του «ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την ικανότητα του Κιέβου να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις, ειδικά την τελευταία επίθεση» στην περιοχή του Kharkiv.
Στις 29 Μαίου 2024 ο υπουργός Εξωτερικών Blinken δήλωσε ότι αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενθαρρύνουν χτυπήματα εκτός Ουκρανίας, αναγνωρίζουν το δικαίωμά τους να λαμβάνουν ανεξάρτητες αποφάσεις για την αυτοάμυνα.
Ο Blinken πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία έχει τους απαραίτητους πόρους για να το κάνει αυτό.
Ωστόσο ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Αμερικανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν χτυπήματα από δυτικά όπλα στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης