Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ο Γερμανός Scholz υποστηρίζει τη χρήση δυτικών όπλων για χτυπήματα στην Ρωσία, από τον Ουκρανικό στρατό

Politico: Ο Γερμανός Scholz υποστηρίζει τη χρήση δυτικών όπλων για χτυπήματα στην Ρωσία, από τον Ουκρανικό στρατό
O Scholz τάσσεται υπέρ της χρήσης δυτικών όπλων εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας αναφέρουν πληροφορίες του Politico
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz είναι υπέρ του να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που μεταφέρθηκαν από τη Δύση για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία, γράφει το Politico, επικαλούμενο πηγή.
«Ένα άτομο που γνωρίζει τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης είπε επίσης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ότι ο Scholz τάσσεται υπέρ της χρήσης δυτικών όπλων εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας», αναφέρει το Politico.
Όπως είπε ο επίσημος εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Hebestreit, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο δεν μπορεί να απαντήσει εάν η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει πλήγματα βαθιά σε ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποτελεί μέρος εμπιστευτικών συμφωνιών μεταξύ χωρών εταίρων.
Νωρίτερα ο Scholz, σε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, εμμέσως συναίνεσε στην αναφορά ότι η Ουκρανία πρέπει να έχει το δικαίωμα να χτυπάει ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα.
Μάλιστα ο Olaf Scholz απάντησε ότι το Κίεβο «έχει το νόμιμο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του».
Την Τρίτη, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Josep Borrell δήλωσε ότι οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ θα συζητήσουν τη δυνατότητα άρσης των περιορισμών ώστε η Ουκρανία να χτυπάει ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης