Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alessandro Orsini (Ιταλός πολιτικός επιστήμονας): Η Ρωσία θα έχει νόμιμο δικαίωμα να χτυπήσει σε έδαφος του ΝΑΤΟ

Alessandro Orsini (Ιταλός πολιτικός επιστήμονας): Η Ρωσία θα έχει νόμιμο δικαίωμα να χτυπήσει σε έδαφος του ΝΑΤΟ
Εάν ο Zelensky έχει το δικαίωμα να χτυπήσει στα μετόπισθεν σε ρωσικό έδαφος, τότε και ο Putin θα έχει το δικαίωμα να χτυπήσει στα μετόπισθεν της Ουκρανίας π.χ. στο πολωνικό έδαφος
Η Ρωσία, μετά από δήλωση του Γενικού Γραμματέα Jens Stoltenberg, έχει το δικαίωμα να χτυπήσει το έδαφος των χωρών του ΝΑΤΟ όπου βρίσκονται όπλα για την Ουκρανία, δήλωσε ο Ιταλός πολιτικός επιστήμονας Alessandro Orsini σε άρθρο του για το IL Fatto Quotidiano.
«Εάν ο Zelensky έχει το δικαίωμα να χτυπήσει στα μετόπισθεν σε ρωσικό έδαφος, όπως προτείνει ο Jens Stoltenberg, τότε και ο Ρώσος Πρόεδρος Putin θα έχει το δικαίωμα να χτυπήσει στα μετόπισθεν της Ουκρανίας π.χ. στο πολωνικό έδαφος», είπε ο Alessandro Orsini
Υπενθύμισε ότι τα όπλα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στη ζώνη ειδικής επιχείρησης προέρχονται από τη Ρωσία - και τα όπλα που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί εναντίον των Ρώσων προέρχονται από γειτονικές χώρες του ΝΑΤΟ.
Νωρίτερα, ο Jens Stoltenberg είπε ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα», συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε «στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος».
Είπε επίσης ότι «κάποιοι σύμμαχοι» έχουν άρει τους αντίστοιχους περιορισμούς στα χτυπήματα.
Ήρθε η ώρα να αρθούν άλλοι περιορισμοί, τόνισε ο Jens Stoltenberg.
Ο Ρώσος ηγέτης Putin, σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν.
Όπως υπενθύμισε ο Putin, οι χώρες της συμμαχίας στην Ευρώπη είναι, κατά κανόνα, οντότητες με μικρή επικράτεια και πολύ πυκνό πληθυσμό και είναι εύκολοι στόχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης