Τελευταία Νέα
Διεθνή

Responsible Statecraft: Η σύγκρουση στην Ουκρανία κατέρριψε τον μύθο της ανωτερότητας των αμερικανικών όπλων

Responsible Statecraft: Η σύγκρουση στην Ουκρανία κατέρριψε τον μύθο της ανωτερότητας των αμερικανικών όπλων
Οι αδιάκοπες δοκιμές μάχης στη σύγκρουση στην Ουκρανία απέδειξαν ότι οι επικριτές έχουν απόλυτο δίκιο
Η σύγκρουση στην Ουκρανία, κατά την οποία οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έμαθαν γρήγορα να αντιμετωπίζουν πολύπλοκα και ακριβά δυτικά όπλα, κατέρριψε τον μύθο της ανωτερότητας του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, γράφει η ηλεκτρονική έκδοση Responsible Statecraft.
«Οι κριτικοί έχουν επισημάνει εδώ και καιρό ότι η εμμονή μας με τα τεχνολογικά πολύπλοκα όπλα παράγει αναπόφευκτα αναξιόπιστα συστήματα, ο αριθμός των οποίων περιορίζεται επίσης από προβλέψιμα υψηλό κόστος
Ωστόσο, οι αδιάκοπες δοκιμές μάχης στη σύγκρουση στην Ουκρανία απέδειξαν ότι οι επικριτές έχουν απόλυτο δίκιο» αναφέρει το δημοσίευμα.
Το Responsible Statecraft απαρίθμησε όπλα τα οποία είχαν μεγάλες ελπίδες, αλλά δεν δικαιώθηκαν.
Σε αυτά περιλαμβάνονται μη επανδρωμένα αεροσκάφη Switchblade, άρματα μάχης M-1 Abrams, συστήματα αεράμυνας Patriot, οβίδες M777, κατευθυνόμενες οβίδες πυροβολικού Excalibur 155 mm, HIMARS MLRS, βόμβες καθοδηγούμενες με GPS και drones Skydio AI.
Νωρίτερα, δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ουκρανία σταμάτησε να χρησιμοποιεί αμερικανικά άρματα μάχης Abrams λόγω της δραστηριότητας ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, γεγονός που τα έκανε πολύ ευάλωτα στο πεδίο της μάχης - 6 από τα 31 άρματα μάχης έχουν ήδη καταστραφεί από τους Ρώσους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης