Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Οι Ουκρανοί μπορούν να χτυπήσουν τη Ρωσία – Είναι δικαίωμα τους…

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Οι Ουκρανοί μπορούν να χτυπήσουν τη Ρωσία – Είναι δικαίωμα τους…
Κάποια κράτη δεν έχουν απαγορεύσει στο Κίεβο να χρησιμοποιούν τα όπλα τους κατά ρωσικών στόχων
Η Ουκρανία έχει τη δυνατότητα να πλήξει στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, αναφέροντας πως κάποια κράτη δεν έχουν θέσει ποτέ τέτοιου είδους περιορισμούς στο Κίεβο.
«Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα κατοχυρώνεται στη Χάρτα του ΟΗΕ», είπε ο Stoltenberg μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia.
«Ορισμένοι σύμμαχοι δεν εισήγαγαν ποτέ περιορισμούς, όπως για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε αυτό είναι κάτι που συμβαίνει ήδη.
Το Κίεβο έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και εμείς έχουμε το δικαίωμα να το βοηθήσουμε να πραγματοποιήσει αυτό το δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένων και των επιθέσεων σε νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία» είπε ο Stoltenberg.
Σε δηλώσεις του ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για εξωτερικές υποθέσεις, Josep Borrell υποστήριξε ότι μετά από συνάντηση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, μέχρι στιγμής μόνο μία ή δύο χώρες είναι έτοιμες να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση όπλων από την Ουκρανία για να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης