Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αυξάνει την επιρροή της η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση - Αιτήματα από νέες χώρες

Ρωσία: Αυξάνει την επιρροή της η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση - Αιτήματα από νέες χώρες
Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EAEU) λαμβάνει τακτικά αιτήματα από νέες χώρες, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Alexander Pankin
Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EAEU) λαμβάνει τακτικά αιτήματα από νέες χώρες, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Alexander Pankin σε συνέντευξή του στο TASS.
«Οι ξένοι εταίροι μας μας στέλνουν τακτικά σήματα ζητώντας να ξεκινήσουμε συνομιλίες. Τέτοια αιτήματα εξετάζονται προσεκτικά, οι πιθανές προοπτικές μελετώνται, οι οικονομικοί κίνδυνοι και τα οφέλη σταθμίζονται", δήλωσε με αφορμή τη 10η επέτειο της Συνθήκης της ΕΑΕΕ.
Ο Pankin τόνισε ότι η ΕΑΕΕ «έχει αποκτήσει σημαντική επιρροή στη διεθνή σκηνή».
«Έχουμε τρεις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου - με το Βιετνάμ, τη Σερβία και το Ιράν, και δύο μη προτιμησιακές συμφωνίες με την Κίνα», είπε.
«Έχουν αρχίσει οι προσπάθειες για τη σύνταξη πρόσθετων εγγράφων με την Αίγυπτο, την Ινδονησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Έχει επίσης σταλεί σήμα για την έναρξη συνομιλιών σχετικά με μια προσωρινή εμπορική συμφωνία με τη Μογγολία».
Ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης συνέχισε λέγοντας ότι η Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή έχει υπογράψει πάνω από 80 μνημόνια αμοιβαίας κατανόησης ή συνεργασίας με διάφορους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς και κυβερνήσεις τρίτων κρατών από τη Λατινική Αμερική, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης