Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές - Οριακές μεταβολές στον DAX

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές - Οριακές μεταβολές στον DAX
Νευρικότητα επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές...
Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη 30 Μαΐου, παρότι τα διεθνή χρηματιστήρια δέχθηκαν πιέσεις από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε αύξηση 0,13%, στις 18.496 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,59% στις 8.231 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.978 μον. με άνοδο 0,55%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB κατέγραψε αύξηση 0,87%, στις 34.447 μονάδες.
φδσφσδδφσασδφα.JPG
Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, αφού κατέγραψε τις χειρότερες συνεδριάσεις του μήνα τις τελευταίες δύο ημέρες, κλείνοντας την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Μαΐου.
Οι κλάδοι σημείωναν μεικτά πρόσημα, με τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών να κερδίζουν 0,6%.
Ο κλάδος εξόρυξης σημείωνε πτώση 1,6%, καθώς οι traders αξιολογούσαν τον αντίκτυπο της BHP Group, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν κατά 1,07% μετά την πτώση της Salesforce, η οποία ανακοίνωσε απώλεια εσόδων στις ΗΠΑ.
Οι μετοχές της βρετανικής Auto Trader σημείωσαν άλμα 11,5%.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, τον Απρίλιο, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ υποχώρησε οριακά 6,4%, από 6,5% τον Μάρτιο.

Αβεβαιότητα για τα επιτόκια

Oι προσδοκίες ότι τα επιτόκια θα είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έχουν οδηγήσει σε άνοδο τις αποδόσεις των ομολόγων.
Οι επενδυτές αναμένουν με ανυπομονησία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το πόσες φορές η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια φέτος, πέραν της αναμενόμενης πρώτης μείωσης στη συνεδρίαση του Ιουνίου την επόμενη εβδομάδα.
Θα ακολουθήσει η έκθεση για τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed.
Τα πρακτικά της πιο πρόσφατης συνεδρίασης της Fed και τα πρόσφατα σχόλια των αξιωματούχων οδηγούν σε εκτιμήσεις για μία  μείωση επιτοκίων από τη μεγαλύτερη κεντρική τράπεζα του κόσμου φέτος.
Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού και τα αμερικανικά χρηματιστηριακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν πτώση την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης