Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πόλεμος Δύσης - Ρωσίας δεν μπορεί να αποκλειστεί - Το επικίνδυνο σενάριο

Ο πόλεμος Δύσης - Ρωσίας δεν μπορεί να αποκλειστεί - Το επικίνδυνο σενάριο
Η πιθανότητα να ξεσπάσει ένας πόλεμος πλήρους κλίμακας μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης αυξάνεται
Η πιθανότητα να ξεσπάσει ένας πόλεμος πλήρους κλίμακας μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης αυξάνεται, αλλά δεν είναι αναπόφευκτη, όπως δήλωσε στο TASS ο γενικός διευθυντής του Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων (RIAC) Ivan Timofeev.
«Ένας πόλεμος πλήρους κλίμακας δεν είναι δεν είναι δεδομένος, αλλά δυστυχώς, η πιθανότητά του αυξάνεται», επισήμανε ενόψει διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Ρωσία και Κίνα: Συνεργασία σε μια νέα εποχή».
«Μια επιλογή είναι ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση της αντιπαράθεσης μεταξύ μας.
Στη ρίζα αυτής της κατάστασης βρίσκεται το ζήτημα της Ουκρανίας, καθώς η Δύση συνεχίζει να παρέχει μεγάλης κλίμακας στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο", πρόσθεσε ο Tiimofeev.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαφαινόμενη πιθανότητα κλιμάκωσης της ουκρανικής σύγκρουσης περιλαμβάνει μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.
«Ορισμένοι αξιωματούχοι, ιδίως στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσαν ότι μεμονωμένες στρατιωτικές μονάδες από χώρες του ΝΑΤΟ μπορεί να αναπτυχθούν στην Ουκρανία.
Εάν λάβουν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων, θα αποτελέσουν νόμιμο στόχο για τον στρατό μας», εξήγησε.
«Ας ελπίσουμε ότι αυτή η πιθανή κλιμάκωση αφορά συμβατικά όπλα και όχι πυρηνικά όπλα.
Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ δαπανά δεκαπλάσια ποσά από τη Ρωσία -αν όχι περισσότερα- για την άμυνα. Είναι σίγουρα ένα επικίνδυνο σενάριο», σημείωσε ο γενικός διευθυντής του RIAC.

Η Δύση γνωρίζει τον κίνδυνο

Η Δύση έχει πλήρη επίγνωση αυτού του κινδύνου, πιστεύει ο εμπειρογνώμονας.
«Η ηγεσία του ΝΑΤΟ έχει κάνει δηλώσεις ότι δεν θα σταλούν στρατεύματα στην Ουκρανία και αρκετοί πολιτικοί της ΕΕ έχουν πει ότι αυτό είναι αντιπαραγωγικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ενωμένοι σε αυτό το θέμα", τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.
«Όσον αφορά τη Ρωσία, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κάθε πιθανό σενάριο.
Έχουμε την ικανότητα να αποτρέψουμε αυτές τις απειλές", τόνισε ο επικεφαλής της RIAC.
«Ωστόσο, ένα τέτοιο σενάριο θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά σε όλους», πρόσθεσε.

To βασικό σενάριο

Ο Timofeev επεσήμανε ότι το βασικό σενάριο ήταν ότι η Δύση θα εξακολουθήσει να βοηθά ενεργά την Ουκρανία μέσω της προμήθειας όπλων και εξοπλισμού.
«Η Δύση θα συνεχίσει επίσης να εργάζεται για τον περιορισμό και την απομόνωση της Ρωσίας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτές οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ μας μπορεί να υπάρχουν για δεκαετίες».
Τούτου λεχθέντος, η Ρωσία και η Δύση θα ζουν εν μέσω μιας ψυχρής, «και μερικές φορές ακόμη και θερμής αντιπαράθεσης», δεδομένου ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται, κατέληξε ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης