Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Le Pen: O Macron θέλει να σύρει τη Γαλλία σε πόλεμο με τη Ρωσία

Πυρά Le Pen: O Macron θέλει να σύρει τη Γαλλία σε πόλεμο με τη Ρωσία
Για μηχανικές εισόδου σε έναν Παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Marine Le Pen
Πυρά στον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron ότι θέλει να σύρει τη Γαλλία σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία εξαπέλυσε η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού, Marine Le Pen αναφερόμενος στην πρόθεση του Γάλλου προέδρου να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα δυτικά όπλα για να πλήξει στόχους στο ρωσικό έδαφος.
Κατά τη Le Pen, «αυτό θα ήταν ένα επιπλέον βήμα εμπλοκής σ' αυτή τη σύγκρουση, το οποίο «θα δημιουργούσε τρομερό κίνδυνο για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας και για την ακεραιότητα του εδάφους μας».
Η Le Pen μιλώντας στο franceinfo είπε ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από «μηχανικές εισόδου σε παγκόσμιο πόλεμο».
«Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Γερμανία, είμαι αντίθετη στο να επιτραπεί στην Ουκρανία να πλήττει το ρωσικό έδαφος με τα όπλα που της έχουμε παράσχει» τόνισε η Le Pen, αναφέροντας πως υποστηρίζει «την παράδοση αμυντικών όπλων στην Ουκρανία».
Όπως είπε, ο Macron «προφανώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει» ότι το Παρίσι «θα στείλει γαλλικό στρατιωτικό προσωπικό» στην Ουκρανία, στην προκειμένη περίπτωση «εκπαιδευτές» και «σε μεγάλους αριθμούς».
«Είναι άλλο ένα επιπλέον βήμα που είναι ανησυχητικό, καθώς, πρέπει να προσφέρουμε στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο χωρίς να στείλουμε στρατεύματα» επισήμανε η Le Pen, τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει στρατιωτική νίκη στη ρωσοουκρανική σύγκρουση» και ότι «ο μόνος τρόπος για να μπει ένα τέλος στη σύγκρουση αυτή είναι να γίνει διαπραγμάτευση και η Ουκρανία να μπορέσει να προσέλθει σ' αυτή με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις».
Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του από το Βερολίνο, ο Macron υποστήριξε πως πρέπει να επιτραπεί στο Κίεβο «να εξουδετερώσει» τις στρατιωτικές βάσεις από όπου η Ρωσία εκτοξεύει πυραύλους κατά του ουκρανικού εδάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης