Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόνο ένα γεγονός μπορεί να προκαλέσει κραχ – Η τύχη του κόσμου στα χέρια της Κίνας, ο κίνδυνος νέας πανδημίας

Μόνο ένα γεγονός μπορεί να προκαλέσει κραχ – Η τύχη του κόσμου στα χέρια της Κίνας, ο κίνδυνος νέας πανδημίας
Σύμφωνα με έκθεση από το Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών, το συνολικό ποσό του χρέους στον κόσμο έχει φτάσει τα 315 τρισ. δολάρια
Ο κόσμος έχει συσσωρεύσει ένα βουνό χρέους ύψους 315 τρισ. δολαρίων και τα παγκόσμια γεγονότα σύντομα θα το διαλύσουν.
Δεν είναι μικρό κατόρθωμα να συσσωρεύσει ο κόσμος ένα τέτοιο χρέος.
Αλλά όσο οι συνθήκες παραμένουν τουλάχιστον κάπως σχετικά σταθερές, η αύξηση του χρέους θα μπορεί να συνεχιστεί.
Μοιραία όμως οι συνθήκες δεν θα είναι σχετικά σταθερές για πολύ.
Τα παγκόσμια γεγονότα έχουν αρχίσει να επιταχύνονται σημαντικά και αυτό θα ταρακουνήσει πραγματικά τον κόσμο τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με έκθεση από το Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών, το συνολικό ποσό του χρέους στον κόσμο έχει φτάσει τα 315 τρισ. δολάρια…
Αυτό το παγκόσμιο κύμα χρέους ήταν η μεγαλύτερη, ταχύτερη και πιο ευρεία αύξηση του χρέους από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που συμπίπτει με την πανδημία του Covid-19.
«Αυτή η αύξηση σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία άνοδο και οφείλεται κυρίως στις αναδυόμενες αγορές, όπου το χρέος αυξήθηκε σε άνευ προηγουμένου υψηλό πάνω από 105 τρισ. δολάρια — 55 τρισ. δολάρια περισσότερο από μια δεκαετία πριν», ανέφερε το IIF στην τριμηνιαία έκθεσή του Global Debt Monitor.
Από το απόθεμα χρέους των 315 τρισ. δολαρίων, το χρέος των νοικοκυριών, το οποίο περιλαμβάνει στεγαστικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και φοιτητικό χρέος, μεταξύ άλλων, ανήλθε σε 59,1 τρισ. δολάρια.
Το επιχειρηματικό χρέος, το οποίο χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους και την ανάπτυξή τους, ανήλθε σε 164,5 τρισ. δολάρια, με τον χρηματοπιστωτικό τομέα μόνο να αντιπροσωπεύει τα 70,4 τρισ. δολάρια από αυτό το ποσό.
Το δημόσιο χρέος αποτέλεσε το υπόλοιπο σε 91,4 τρισ. δολάρια.

Το γεγονός που θα πυροδοτήσει το χάος

Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές μια κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν θα μπορούσε να προκαλέσει μια ξαφνική κατάρρευση της αγοράς ομολόγων…
Σε μια νέα κατάρρευση της αγοράς, θα υπάρξει χάος.
Διότι τη στιγμή που οι Κινέζοι εισβάλλουν στην Ταϊβάν, οι ΗΠΑ και η Κίνα θα βρίσκονται σε πόλεμο.
Αυτός είναι ένας από τους τρεις μεγάλους πολέμους για τους οποίους υπάρχουν προειδοποιήσεις εδώ και πολύ καιρό.
Δυστυχώς, οι Κινέζοι συνεχίζουν να γίνονται πιο επιθετικοί προς την Ταϊβάν.
Μάλιστα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη δοκιμαστική άσκηση που έχουμε δει μέχρι στιγμής…
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν είπε ότι 82 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του στενού της Ταϊβάν και μερικά πλησίασαν πολύ τη γραμμή των 24 ναυτικών μιλίων που χρησιμοποιεί η Ταϊβάν για να ορίσει τη ζώνη της.
Οι στρατιωτικές ασκήσεις, που χαρακτηρίζονται ως «τιμωρία» για τον νέο πρόεδρο της Ταϊβάν, Λάι Τσινγκ-τε, τον οποίο η Κίνα θεωρεί αυτονομιστή, επικεντρώθηκαν στη διεξαγωγή κοινής περιπολίας πολεμικής ετοιμότητας στον αέρα, την από κοινού κατάληψη του πλήρους ελέγχου του πεδίου μάχης και κοινά χτυπήματα ακριβείας σε βασικά σημεία - στόχους στους οποίους εμπλέκεται ο στρατός, το ναυτικό, η αεροπορία και η πυραυλική δύναμη της Κίνας.
Εν τω μεταξύ, και οι δύο πλευρές συνεχίζουν απλώς να κλιμακώνουν τη στάση τους στην Ουκρανία.
Αναφέρεται ότι οι γαλλικές δυνάμεις θα κατευθυνθούν σύντομα στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στην «εκπαίδευση» των ουκρανικών στρατευμάτων, και αυτό είναι μια πολύ δυσοίωνη εξέλιξη.
"Ο ανώτατος διοικητής της Ουκρανίας είπε τη Δευτέρα ότι υπέγραψε έγγραφα που επιτρέπουν σε Γάλλους στρατιωτικούς εκπαιδευτές να επισκεφθούν σύντομα τα ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης", ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, συνταγματάρχη Oleksandr Syrskyi.
Όλα αυτά δείχνουν ότι πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην ημέρα που οι δυτικές δυνάμεις θα βρίσκονται σε άμεση σύγκρουση με τις ρωσικές δυνάμεις.

«Τρίτος» πόλεμος

Ο τρίτος μεγάλος πόλεμος που θα ταρακουνήσει πολύ ολόκληρο τον πλανήτη είναι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή.
Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να προχωρούν ακόμη πιο βαθιά στη Rafah και οι Ισραηλινοί Στρατοί και η Hezbollah συνεχίζουν να ανταλλάσσουν πυρά κατά μήκος του βόρειου μετώπου.
Τελικά, αυτός ο πόλεμος πρόκειται να κλιμακωθεί σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο, και θα μπορούσαμε ενδεχομένως να το δούμε να συμβεί μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Επιδημίες

Εκτός από τις στρατιωτικές συγκρούσεις, οι μεγάλες επιδημίες είναι επίσης ένας παράγοντας που θα μπορούσε να ανατρέψει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ήδη θα πρέπει να θανατωθούν πάνω από 4 εκατομμύρια κοτόπουλα σε ένα μόνο αγρόκτημα στην Αϊόβα εξαιτίας μιας εστίας γρίπης των πτηνών.
Την περασμένη εβδομάδα, ο ιός επιβεβαιώθηκε σε μια φάρμα αυγών δυτικά της Μινεάπολης της Μινεσότα, οδηγώντας στη σφαγή σχεδόν 1,4 εκατομμυρίων κοτόπουλων.
Συνολικά, 92,34 εκατομμύρια πτηνά έχουν θανατωθεί από την έναρξη της επιδημίας το 2022, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.
Και αυτός ο αριθμός αφορά μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Συνολικά, εκατοντάδες εκατομμύρια πτηνά έχουν θανατωθεί σε όλο τον κόσμο από την αρχή αυτής της πανδημίας.
Εάν ο H5N1 δεν θα μεταλλαχθεί σε μορφή που μπορεί να μεταδοθεί εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, γιατί αν συμβεί αυτό ο πλανήτης μας θα παραλύσει από φόβο σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό που βιώσαμε κατά την τελευταία πανδημία.
Την ίδια ώρα, ένας αιμορραγικός πυρετός που μπορεί να προκαλέσει «αιμορραγία που μοιάζει με Έμπολα» εξαπλώνεται ταχέως μεταξύ των τρωκτικών στη βόρεια Ευρώπη.
Ένας δυνητικά θανατηφόρος ιός που μπορεί να μεταπηδήσει από ζώα σε ανθρώπους σαρώνει ήδη τη Βόρεια Ευρώπη, θέτοντας το Ηνωμένο Βασίλειο σε υψηλό κίνδυνο.
Ο τρομακτικός ιός μπορεί να μεταδοθεί από τα τρωκτικά στον άνθρωπο και να προκαλέσει αιμορραγία που μοιάζει με Έμπολα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Φυσικές καταστροφές

Πέρα από όλα τα άλλα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για απροσδόκητες φυσικές καταστροφές τους επόμενους μήνες.
Για παράδειγμα, η Γη θα μπορούσε να πληγεί από μια άλλη ισχυρή ηλιακή καταιγίδα αυτή την εβδομάδα, η οποία προβλέπεται ότι θα προκαλέσει διακοπή ρεύματος και απίστευτες εκλάμψεις βόρειου φωτός.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ήλιος απελευθέρωσε τα πιο ισχυρά ρεύματα πλάσματος, γνωστά ως στεφανιαίες εκτοξεύσεις μάζας (CMEs), τα τελευταία 20 χρόνια, προκαλώντας διακοπές επικοινωνίας παγκοσμίως.
Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) δίνει 60% πιθανότητα διακοπής ρεύματος όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.
Πριν τελειώσει αυτός ο τρέχων ηλιακός κύκλος, η ηλιακή δραστηριότητα θα απασχολεί όλη την ανθρωπότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης