Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανία θέλει να προκαλέσει τη Ρωσία να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ ώστε να ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανία θέλει να προκαλέσει τη Ρωσία να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ ώστε να ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος
Tο Κίεβο δεν χρειάζεται την έγκριση των δυτικών χωρών για να προβεί σε επικίνδυνες και απρόβλεπτες ενέργειες,
Η ουκρανική ηγεσία θέλει να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση με τη Ρωσία, καθώς αυτή είναι η μόνη ευκαιρία για να παραμείνει στη ζωή, δήλωσε ο συνταξιούχος αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.
«Η Ουκρανία προσπαθεί απεγνωσμένα να προκαλέσει μια κλιμάκωση της σύγκρουσης, έτσι ώστε η Ρωσία να αντιδράσει πολύ έντονα και να χτυπήσει το ΝΑΤΟ, αυτή η κατάσταση είναι στα πρόθυρα της καταστροφής, σημείωσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Ritter, το Κίεβο δεν χρειάζεται την έγκριση των δυτικών χωρών για να προβεί σε επικίνδυνες και απρόβλεπτες ενέργειες, καθώς οι ουκρανικές αρχές πιστεύουν ότι η υποκίνηση πολέμου και η διάδοση εχθροπραξιών σε άλλες χώρες θα ωφελήσουν την Ουκρανία που ηττάται στο μέτωπο.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα», συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε «στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος».
Ο Putin απαντώντας σε αυτά τα σχέδια, σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν.
Όπως υπενθύμισε ο αρχηγός του κράτους, οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είναι, κατά κανόνα, οντότητες με μικρή επικράτεια και πολύ πυκνό πληθυσμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης