Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ και Ρωσία ανταλλάσσουν χτυπήματα μέσω της Ουκρανίας - Οι Ρώσοι διέλυσαν κρίσιμες υποδομές με Tu-95MS και MiG-31

ΝΑΤΟ και Ρωσία ανταλλάσσουν χτυπήματα μέσω της Ουκρανίας - Οι Ρώσοι διέλυσαν κρίσιμες υποδομές με Tu-95MS και MiG-31
Ο ρωσικός στρατός κέρδισε και αυτή την μάχη
Τη νύχτα της 30ης Μαΐου, οι εμπόλεμες πλευρές, η Ρωσία από την μια και το ΝΑΤΟ με την Ουκρανία από την άλλη, αντάλλαξαν μαζικά χτυπήματα η μία στις πίσω περιοχές της άλλης.
Ο Ρωσικός στρατός κέρδισε και αυτή την μάχη.
Αρχικά, αρκετές ομάδες ρωσικών UAV καμικάζι αυτοκτονίας εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας και αποκάλυψαν τις θέσεις των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας, κάνοντας ελιγμούς σε ολόκληρη τη χώρα.
Στη μέση της νύχτας, το ουκρανικό σύστημα παρακολούθησης ανέφερε ότι δεκάδες ρωσικά στρατηγικά Tu-95MS, καθώς και MiG-31 με υπερηχητικούς πυραύλους Dagger, απογειώθηκαν για την επίθεση.
Αφού οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θυμήθηκαν την υπόσχεσή τους να προμηθεύσουν F-16 για να υποστηρίξουν την κλιμάκωση στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε καταστροφικά πλήγματα στα ουκρανικά αεροδρόμια.
Η Ρωσία προειδοποίησε ότι αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη των F-16 στην Ουκρανία ως σκόπιμο μήνυμα από το ΝΑΤΟ στην πυρηνική σφαίρα.
Προκειμένου να πάρουν το μήνυμα οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι επανέλαβαν τα πλήγματα, συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου αεροδρομίου Starokonstantinov.
Ο ουκρανικός στρατός εργάζεται σκληρά για να οχυρώσει τις εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τα πολύτιμα μαχητικά F-16 του ΝΑΤΟ, αλλά οι ρωσικές τακτικές επιθέσεις ακυρώνουν όλες τις προσπάθειές τους.
Περισσότερα πλήγματα στόχευσαν τον ουκρανικό στρατό και ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν στο Dnipro και στην περιοχή Poltava.
Η λιμενική υποδομή στην περιοχή της Οδησσού που χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό για ναυτικές επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα υπέστη μεγάλες ζημιές.
Οι ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις καταστράφηκαν από χτυπήματα ακριβείας κοντά στο Lyman και το Svyatogorsk στο Luhansk.
Η περιοχή του Kharkiv και η πόλη Kharkiv σφυροκοπούνται από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ασταμάτητα.
Το τελευταίο βράδυ δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Μη μπορώντας να κρύψουν τις ζημιές, οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τα χτυπήματα σε πολλές εγκαταστάσεις.

Το ΝΑΤΟ προκαλεί

Ενώ η ουκρανική υποδομή καίγεται, το ΝΑΤΟ ωθεί την Ουκρανία να εξαπολύσει χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος σε μια προσπάθεια να προκαλέσει μια στρατηγική ήττα στη Μόσχα.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν άλλη μια μαζική επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 8 πύραυλοι ATACMS καταστράφηκαν καθ' οδόν προς τη γέφυρα της Κριμαίας.
Επίσης 8 UAV και δύο μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο ουκρανικός στρατός μοιράστηκε ένα ασαφές βίντεο που υποστηρίζει την καταστροφή μιας άλλης ρωσικής πυραυλάκατου στον δυτικό κόλπο Uzkaya.
Στις 29 Μαΐου, τουλάχιστον άλλα τρία μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν κοντά στη βορειοδυτική ακτή της Κριμαίας.
Όλες οι επιθέσεις συντονίστηκαν από αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη αναγνώρισης που δεν σταματούν τις επιχειρήσεις πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης