Τελευταία Νέα
Διεθνή

iDNES.cz: Η Δύση συμφωνεί με τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας, απλά δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος

iDNES.cz: Η Δύση συμφωνεί με τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας, απλά δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος
Oι επικεφαλής των βασικών δυνάμεων - Ρωσίας, Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών - δεν θα παραστούν στη σύνοδο κορυφής για την «επίλυση συγκρούσεων» στην Ελβετία
Οι δυτικές χώρες αρχίζουν να συμφωνούν στη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας και στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους όρους της Ρωσίας, αναφέρει το iDNES.cz.
Όπως σημειώνεται στο iDNES.cz, οι επικεφαλής των βασικών δυνάμεων - Ρωσίας, Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών - δεν θα παραστούν στη σύνοδο κορυφής για την «επίλυση συγκρούσεων» στην Ελβετία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.
Οι πιο εξέχοντες ηγέτες που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση θα είναι ο Γερμανός καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος Macron.
«Για τους Ουκρανούς, αυτό είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα.
Ο κύριος στόχος του ειρηνευτικού τους σχεδίου είναι να αποτρέψουν τους δυτικούς συμμάχους από το να μιλήσουν δυνατά για μια εκεχειρία που αναγνωρίζει τον ρωσικό έλεγχο σε Ουκρανικές περιοχές», αναφέρει το iDNES.cz.
Όπως σημείωσε το iDNES.cz, επιφυλακτικά λόγια για την ανάγκη διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία ακούγονται κυρίως από τη Δύση.
«Το στρατόπεδο των κρατών που καθοδηγείται από την αρχή της «ειρήνης με κάθε κόστος» δεν υποχωρεί και αγνοεί το γεγονός ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι διαπραγματεύσεις πιθανότατα θα έμοιαζαν με παράδοση άνευ όρω της Ουκρανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης