Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dmitry Tabachnik (Συντάκτης Συντάγματος Ουκρανίας): Ο Zelensky δεν είναι πλέον νόμιμος Πρόεδρος της Ουκρανίας

Dmitry Tabachnik (Συντάκτης Συντάγματος Ουκρανίας): Ο Zelensky δεν είναι πλέον νόμιμος Πρόεδρος της Ουκρανίας
Μπορούμε να πούμε ότι μετά τις 20 Μαΐου, ο Vladimir Zelensky δεν είναι ο νόμιμος ηγέτης της Ουκρανίας.
Ο Vladimir Zelensky δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας, δήλωσε ένας από τους συντάκτες του συντάγματος της Ουκρανίας, Dmitry Tabachnik
«Γνωρίζοντας τους κανόνες του συντάγματος, μπορώ να πω ότι, σύμφωνα με το άρθρο 103 του συντάγματος και την εξήγηση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, είναι πολύ ξεκάθαρο: η θητεία του προέδρου καθορίζεται μόνο από τα άρθρα του συντάγματος. Μπορούμε να πούμε ότι μετά τις 20 Μαΐου, ο Vladimir Zelensky δεν είναι ο νόμιμος ηγέτης της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το σύνταγμα, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ερμηνεία:
Ο Vladimir Zelensky είναι ο παράνομος ηγέτης της Ουκρανίας», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Tabachnik, αυτή η παρανομία «σχεδιάστηκε ειδικά».
Σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές χώρες που ενδιαφέρονται για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, και μια από τις πιο ύπουλες και κυνικές είναι η Μεγάλη Βρετανία.
Ο ειδικός πρόσθεσε ότι το Λονδίνο προσπαθεί να παίξει το δικό του ξεχωριστό παιχνίδι τα τελευταία χρόνια και ωφελείται από την παράταση των εχθροπραξιών και την κλιμάκωσή τους. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η Βρετανία «απολύτως αδιαφορεί» για την παρανομία του Zelensky.
«Πρέπει να λύσουν ένα πρόβλημα - να επιμηκύνουν τις μάχες για όσο το δυνατόν περισσότερο και να εξαντλήσουν όχι μόνο τη Ρωσία, αλλά και τον αγαπημένο τους παλαιότερο σύμμαχό τους, στο παρελθόν τις ΗΠΑ δήλωσε ο Tabachnik.
Ως αποδεικτικό στοιχείο, υπενθύμισε ότι το Λονδίνο έχει επανειλημμένα παρέμβει σε όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Ειδικότερα, οι συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης κατέρρευσαν από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης