Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεύτερο... μέτωπο κατά της Ρωσίας ετοιμάζουν Κίεβο, ΝΑΤΟ - Δεν θα προλάβουν, κατάρρευση έως τον Σεπτέμβριο

Δεύτερο... μέτωπο κατά της Ρωσίας ετοιμάζουν Κίεβο, ΝΑΤΟ - Δεν θα προλάβουν, κατάρρευση έως τον Σεπτέμβριο
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περάσει σε στρατηγική άμυνα διότι δεν έχουν στρατιώτες, όπλα και εξοπλισμό
Ένα δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσίας με την προσθήκη στο ουκρανικό στράτευμα των εφεδρειών στο πλαίσιο της επικείμενης κινητοποίησης ετοιμάζουν από τον Σεπτέμβριο η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, αλλά πολλοί παρατηρητές και αναλυτές εκτιμούν πως δεδομένων των στρατιωτικών και τεχνικών δυνατοτήτων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, έως τότε το μέτωπο… θα έχει καταρρεύσει.

Λάδι στη φωτιά

Συγκεκριμένα, η εκτίμηση αρκετών αναλυτών – σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ιστότοπου της Pravda.ru - είναι ότι οι Ουκρανοί δεν θα καταφέρουν να κρατήσουν την άμυνα τους το αργότερο έως τις αρχές του φθινοπώρου, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι όλα θα έχουν τελειώσει εντός του Ιουνίου – Ιουλίου.
Ωστόσο, η απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψουν την μερική χρήση των όπλων τους από τους Ουκρανούς, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να πλήξουν ρωσικούς στόχους στην ευρύτερη περιοχή του Kharkiv, σε συνδυασμό με το ότι ήδη το Κίεβο χρησιμοποιεί τα όπλα πολλών δυτικών κρατών για να πλήξει υποδομές και εγκαταστάσεις εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας εγείρει εύλογα το ερώτημα εάν θα πρέπει να αναμένουμε μια περαιτέρω κλιμάκωση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.

Στρατηγική άμυνα

«Η πραγματική στρατηγική της Δύσης είναι λογική και συνεπής.
Στην Δύση καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι πρέπει να αλλάξουν τακτική και να περάσουν σε μια στρατηγική άμυνα, διότι οι Ουκρανοί δεν έχουν ούτε αρκετές στρατιωτικές δυνάμεις μια και αυτές εξουδετερώνονται αστραπιαία με αποτέλεσμα οι απώλειες να αυξάνονται με καταστροφικό ρυθμό ούτε όπλα ούτε στρατιωτικό εξοπλισμό.
Ωστόσο, οι Δυτικοί ζητούν από τους Ουκρανούς να … κρατήσουν, και ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό, είναι η μετάβαση σε μια στρατηγική άμυνα.
Με αυτόν τον τρόπο - και με την πολιτική στήριξη της Δύσης – επιτυγχάνουν μια σχετική σταθερότητα, τουλάχιστον για μερικούς ακόμα μήνες» υποστηρίζει ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής και διευθυντής του Κέντρου Στρατιωτικών – Πολιτικών Σπουδών Alexey Podberezkin.

Έως 5 φορές λιγότερες δυνάμεις

Σύμφωνα με τον Podberezkin, μια τέτοια αμυντική στρατηγική απαιτεί περίπου 3 με 5 φορές λιγότερους πόρους και δυνάμεις από μια ενεργή επίθεση.
Προφανώς, και η μετάβαση σε αυτή τη στρατηγική δεν συνεπάγεται την εγκατάλειψη της «αντεπίθεσης», μόνο που αυτή θα γίνεται κυρίως μεμονωμένα.
Όπως αναφέρεται, σήμερα το Κίεβο δεν μπορεί να αναλάβει καμία σοβαρή δράση, απλά πρέπει να επιβιώσει έως τον Σεπτέμβριο, ή ακόμα καλύτερα έως τα τέλη του έτους.

Κατάρρευση μετώπου

Ωστόσο, πολλοί εκτιμούν ότι το μέτωπο θα μπορούσε να καταρρεύσει ακόμα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Pravda.ru.
Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται πως οι καθημερινές απώλειες των Ουκρανών στρατιωτών ανέρχονται σε 2.000, αριθμός που αυξάνεται περαιτέρω, αν συμπεριληφθούν οι λιποτάκτες και οι τραυματίες.
Εκτιμάται πως κάθε ημέρα, η Ουκρανία μετρά και από μια χαμένη ταξιαρχία.
Ωστόσο, δεν έχει στη διάθεση της πολλές ταξιαρχίες και οι εφεδρείες έχουν εξαντληθεί.

Να πεθαίνουν μόνο Ουκρανοί

Στις αρχές του 2024 η Δύση αποφάσισε να προμηθεύσει την Ουκρανία με υψηλής ακρίβειας και μεγάλου βεληνεκούς όπλα, έτσι ώστε να συμβαδίζουν με την τακτική της στρατηγικής άμυνας.
Όντως, η Δύση φοβάται ότι η Μόσχα θα εκλάβει αυτές τις αποστολές όπλων ως άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση, κάτι που κατηγορηματικά δεν επιθυμεί, μια και επισήμως διακηρύσσει πως θέλει να είναι στο περιθώριο της σύγκρουσης.
Είναι προφανές πως είναι προς το συμφέρον της Δύσης, σε αυτόν τον πόλεμο να πεθαίνουν μόνο Ουκρανοί.

Χτυπήματα… τρομοκρατίας

Επιπλέον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Δύση θέλει να ενταθούν τα «τρομοκρατικά χτυπήματα» στο έδαφος της Ρωσίας.
Και η στρατηγική αυτή εφαρμόζεται, καθώς όλες οι θέσεις της Δύσης εκλαμβάνονται ως ηθική στήριξη στις σχετικές ενέργειες του Κίεβου.
Την ίδια στιγμή, η Δύση παραμένει στο περιθώριο και φορά... «άσπρα γάντια», χύνοντας παράλληλα ποτάμια αίματος.

Δεύτερος… στρατός

Σύμφωνα με το Pravda.ru οι εταίροι του Κιέβου έχουν θεωρητικά μια ευκαιρία να ενισχύσουν τον ουκρανικό στρατό, να πραγματοποιήσουν μια ολοκληρωτική κινητοποίηση και με κάποιο τρόπο να εκπαιδεύσουν μαχητές.
Εκτιμάται ότι εάν το καθεστώς του Κιέβου αντέξει μέχρι τον Σεπτέμβριο, τότε μέχρι εκείνη τη στιγμή θα φτάσει η δεύτερη εφεδρεία.
Σήμερα η Ουκρανία χρησιμοποιεί όλες τις εφεδρείες της, ακόμα και τις πιο στρατηγικές από τις κατευθύνσεις του Artyomovsky και του Kharkiv, δηλαδή από τα πιο «καυτά» σημεία του μετώπου.
Παρόλο αυτά οι Ρώσοι πιέζουν και απωθούν τους Ουκρανούς κοντά στο Kharkiv και το κάνουν ασταμάτητα.

Πολλά λόγια από τη Δύση

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ρωσική πλευρά δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στα λόγια και σε όσα υποστηρίζουν οι Δυτικοί αξιωματούχοι, όπως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, που ελέγχονται από τις ΗΠΑ.
«Λένε αυτά που χρειάζονται τη δεδομένη στιγμή.
Και πρέπει να πουν πολλά προκειμένου να συγκρατήσουν τη ρωσική προέλαση.
Η πραγματικότητα τώρα είναι ότι εάν ο Macron θέλει πόλεμο μαζί μας, μπορεί να στείλει μόνο ένα σώμα στρατού στο Κίεβο.
Και η Πολωνία, παρά τις προσπάθειες της, έχει μόλις δύο ταξιαρχίες και αυτό χωρίς αεροπορία, χωρίς αεράμυνα, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορούν και δεν έχουν τη δύναμη να πολεμήσουν το σύστημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης