Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): Ο παράνομος Zelensky είναι ο πρώτος πρόεδρος που εμπιστεύτηκε τη μοίρα του έθνους στη Δύση

Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): Ο παράνομος Zelensky είναι ο πρώτος πρόεδρος που εμπιστεύτηκε τη μοίρα του έθνους στη Δύση
«Είναι αδύνατο να σταματήσουμε τις στρατιωτικές ενέργειες χωρίς να κατανοήσουμε τους λόγους τους», δήλωσε ο πολιτικός της ουκρανικής αντιπολίτευσης
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι πλέον αδύνατες υπό τον Ουκρανό παράνομο πρόεδρο Volodymyr Zelensky, δήλωσε την Παρασκευή (31/5/2024) ο Viktor Medvedchuk μέλος της ουκρανικής αντιπολίτευσης.
«Είναι αδύνατο να σταματήσουμε τις στρατιωτικές ενέργειες χωρίς να κατανοήσουμε τους λόγους τους.
Εάν ο Zelensky απομακρυνθεί, τότε αυτό δεν είναι πλέον ένα κορεατικό σενάριο, εάν δεν απομακρυνθεί, τότε είναι αδύνατο να σταματήσουμε στρατιωτικές ενέργειες, ακόμα κι αν η κατάσταση είναι καταστροφική για το καθεστώς», σημείωσε ο Medvedchuk σε άρθρο του.
Ο Zelensky είναι ο πρώτος πρόεδρος της Ουκρανίας που εμπιστεύτηκε τη μοίρα του έθνους του σε δυτικούς εταίρους, είπε ο πολιτικός, προσθέτοντας ότι ο παράνομος πρόεδρος έχασε τον έλεγχο της κατάστασης και «ψεύδεται ευθέως».
«Ήταν η πολιτική της συλλογικής Δύσης, η επιθετική επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή και η υποστήριξη του ναζισμού στην Ουκρανία που δημιούργησαν τεχνητά μια σύγκρουση που κινδυνεύει να κλιμακωθεί στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Zelensky  απλώς παίζει το ρόλο του θύματος» επισήμανε ο Medvedchuk.
Η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Έκτοτε, η Μόσχα έχει δηλώσει πολλές φορές ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία.
Οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας πραγματοποίησαν αρκετούς γύρους ειρηνευτικών συνομιλιών τις πρώτες ημέρες της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2022. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν, με το Κίεβο να νομοθετεί την απαγόρευση περαιτέρω ειρηνευτικών συνομιλιών.
Οι δυτικές χώρες καλούν τη Ρωσία να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ενώ την ίδια στιγμή η Δύση συνεχίζει να αγνοεί τις συνεχείς αρνήσεις του Κιέβου για διάλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης