Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αδιάβαστες» οι ΗΠΑ - Η αποτυχία σε Ουκρανία - Ασία, σπρώχνει το Πεντάγωνο στη... μελέτη της στρατηγικής Ρωσίας, Κίνας

«Αδιάβαστες» οι ΗΠΑ - Η αποτυχία σε Ουκρανία - Ασία, σπρώχνει το Πεντάγωνο στη... μελέτη της στρατηγικής Ρωσίας, Κίνας
Θεωρία και πράξη θέλει να συνδυάσει το Πεντάγωνο και καλεί τους στρατιωτικούς του: «παρακολουθήστε και μάθετε από τους καλύτερους συγγραφείς τις στρατηγικές», ανακοινώνοντας την αγορά βιβλίων για τη ρωσική στρατιωτική στρατηγική
Στη θεωρία γυρίζει το Αμερικανικό Πεντάγωνο αφού οι ΗΠΑ έχουν αποτύχει παταγωδώς στην πράξη, να πετύχουν μια νίκη της Ουκρανίας - ήττα της στρατηγικής της Ρωσίας στο ουκρανικό μέτωπο, αλλά και στην ανάσχεση της Κίνας, οπότε προβαίνει στην... μελέτη για να μάθει για τις στρατηγικές αυτών των κρατών από τους καλύτερους συγγραφείς.
Έτσι... ανακοίνωσε την αγορά βιβλίων για τη ρωσική στρατιωτική στρατηγική

Ρωσική στρατηγική

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε διαγωνισμό για την αγορά βιβλίων για τη ρωσική στρατιωτική στρατηγική γραμμένα από δυτικούς συγγραφείς, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης System for Award Management (SAM) το Σάββατο.
Η έκθεση αναφέρει ότι η αγορά θα γίνει για εκπαίδευση πιλότων στην αεροπορική βάση Maxwell στην Αλαμπάμα, όπου βρίσκεται η Υπηρεσία Ιστορικών Ερευνών της Πολεμικής Αεροπορίας και το Air University, μια διάσημη στρατιωτική σχολή που φιλοξενεί το Φόρουμ Εθνικής Ασφάλειας.
Ο διαγωνισμός αγγίζει έξι βιβλία, όπως...
- το Strategiya: The Foundations of the Russian Art of Strategy από τον λέκτορα στο King’s College London Ofer Fridman,
- το Russian Grand Strategy in the Era of Global Power Competition του Andrew Monaghan και,
- το έργο του Samuel Ramani για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Κινεζική στρατηγική

Επίσης, ανακοίνωσε την αγορά βιβλίων για την κινεζική στρατηγική όπως το,
- The Seven Military Classics of Ancient China, μετάφραση Ralph D. Sawyer),
αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη, όπως,
- I, Warbot: The Dawn of Artificially Intelligent Conflict, του Kenneth Payne)
και τη διαστημική στρατηγική,
- Understanding Space Strategy: The Art of Το War in Space, του John J. Klein) όπως ανέφερε ο ιστότοπος.
Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να αγοράσει 600 αντίτυπα για κάθε επιλογή βιβλίου.
Η εκπλήρωση του διαγωνισμού έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου, προστίθεται στο ερώτημα.

Άρση περιορισμών χρήσης αμερικανικών όπλων για χτύπημα στην Ρωσία από την Ουκρανία

Μετά την εν μέρει άρση της χρήσης αμερικανικών όπλων για χτυπήματα επί του ρωσικού εδάφους από την Ουκρανία, ομάδα Ρεπουμπλικάνων μελών του Κογκρέσου δημοσίευσε επιστολή στις 31 Μαΐου στην οποία επικρίνει την απροθυμία του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden
να άρει πλήρως τους περιορισμούς.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι αίρει την απαγόρευση χρήσης ορισμένων όπλων των ΗΠΑ από την Ουκρανία εναντίον ρωσικού εδάφους κοντά στις περιφέρειες Kharkiv και Sumy.
Ωστόσο, η Ουκρανία εξακολουθεί να περιορίζεται για τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS εναντίον ρωσικού εδάφους.
«Με τη διαρροή στον Τύπο ότι η αντιστροφή της πολιτικής ισχύει μόνο για ορισμένα όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ σε περιορισμένη περιοχή εντός της Ρωσίας, η κυβέρνηση Biden τηλεγράφησε στη Ρωσία πώς ακριβώς να προσαρμοστεί αποτελεσματικά σε αυτήν την αλλαγή πολιτικής, μειώνοντας έτσι τη στρατιωτική αποτελεσματικότητα της απόφασης», αναφέρεται στην επιστολή.
Για να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο αυτοάμυνας ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας, πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ εναντίον οποιωνδήποτε νόμιμων στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία, όχι μόνο κατά μήκος των συνόρων κοντά στο Kharkiv», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από τους Michael McCaul, Mike Turner και Mike Rodgers, επισημαίνεται ότι «η απόφαση έπρεπε να είχε ληφθεί πριν από την πρόσφατη επίθεση της Ρωσίας στο Kharkiv και όχι μετά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης