Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο αλλά αληθινό: Δεν έχουν οι ΗΠΑ την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο - Ποιο κράτος-έκπληξη την διαθέτει!

Απίστευτο αλλά αληθινό: Δεν έχουν οι ΗΠΑ την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο - Ποιο κράτος-έκπληξη την διαθέτει!
Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι στρατοί του κόσμου για το 2024
Παρά το γεγονός ότι θεωρούνται η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν τον μεγαλύτερο στρατό από άποψη προσωπικού και αυτό αποδεικνύεται από το παρακάτω γράφημα, μέσω του Bruno Venditti του Visual Capitalist, που δείχνει τις 10 κορυφαίες χώρες ανά στρατιωτικό προσωπικό όπως κατεγράφη ως τον Μάιο του 2024, συμπεριλαμβανομένου του ενεργού και εφεδρικού προσωπικού, καθώς και των παραστρατιωτικών δυνάμεων.

Κράτος - έκπληξη έχει τον μεγαλύτερο στρατό

Το κράτος έκπληξη που κρατά την πρωτοκαθεδρία στον αριθμό στρατού είναι το.... Βιετναμ!
Ακολουθούν η Ινδία και η Νότια Κορέα έχουν τους μεγαλύτερους στρατούς
Η Κίνα έχει τον μεγαλύτερο μόνιμο στρατό, με πάνω από 2 εκατομμύρια ενεργό προσωπικό.
Με τις αυξανόμενες αμυντικές δαπάνες τις τελευταίες δεκαετίες, η χώρα κατέχει επίσης την τρίτη θέση στον αριθμό των αρμάτων μάχης και τη δεύτερη στον αριθμό των αεροπλανοφόρων σε υπηρεσία.
Ωστόσο, όταν συμπεριλαμβάνεται το εφεδρικό προσωπικό, ο κινεζικός στρατός υπολείπεται του Βιετνάμ, της Ινδίας, της Νότιας Κορέας και της Ρωσίας.
0001_3.JPG
Οι δυνάμεις του Βιετνάμ περιλαμβάνουν 600.000 ενεργό προσωπικό και πάνω από 5 εκατομμύρια σε εφεδρεία.

Αυτό συμβαίνει επειδή το Βιετνάμ, μαζί με χώρες όπως η Νότια Κορέα και το Ισραήλ, έχει μια πάγια πολιτική στρατολόγησης για νέους ενήλικες.
Είναι ενδιαφέρον ότι η ρωσική εισβολή του 2022 στην Ουκρανία οδήγησε σε μαζική αύξηση του ουκρανικού προσωπικού.
Το ενεργό προσωπικό αυξήθηκε από περίπου 170.000 το 2016 σε πάνω από 900.000.
Παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτουν τον μεγαλύτερο στρατό, οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών, με τις δαπάνες τους το 2022 να ανέρχονται συνολικά στα 877 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Κίνα κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε απόλυτους αριθμούς, αντιπροσωπεύοντας άλλο 13% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών στα 292 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η διαμόρφωση των γραφημάτων έγινε βασισμένη σε εκτιμήσεις του GlobalFirepower.com. 
LargestArmies_Site.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης