Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χτυπήματα με ATACMS μέσα στη Ρωσία ζητά από τις ΗΠΑ ο Zelensky

Χτυπήματα με ATACMS μέσα στη Ρωσία ζητά από τις ΗΠΑ ο Zelensky
Ο Zelensky είπε πως το Κίεβο περιμένει την έγκριση για να χτυπήσει τα ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια από τα οποία εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ζήτησε από τις ΗΠΑ να επιτραπούν χτυπήματα με πυραύλους ATACMS εντός της Ρωσίας.
Η δήλωση του Zelensky έρχεται λίγο, αφότου ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι αίρει την απαγόρευση χρήσης ορισμένων όπλων των ΗΠΑ από την Ουκρανία εναντίον ρωσικού εδάφους κοντά στις περιφέρειες Kharkiv και Sumy.
Η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να απαγορεύει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί ATACMS και άλλα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που προμήθευσαν οι ΗΠΑ για χτυπήματα βαθύτερα εντός της Ρωσίας, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
O Zelensky, αφού ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden για την άδεια στη χρήση όπλων των ΗΠΑ είπε τα εξής: «Αρκεί αυτό; Όχι γιατί; Επειδή σας έδωσα το παράδειγμα αεροδρομίων από τα οποία η Ρωσία xχτυπά μόνιμα, με ηρεμία, γνωρίζοντας ότι η Ουκρανία δεν θα απαντήσει γιατί δεν έχει αντίστοιχα συστήματα και δεν έχει άδειες».
Ο Zelensky είπε πως το Κίεβο περιμένει την έγκριση για να χτυπήσει τα ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια από τα οποία εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης