Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peter Kuznik (Αμερικάνος καθηγητής): Ολοένα και πιο κοντά η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου

Peter Kuznik (Αμερικάνος καθηγητής): Ολοένα και πιο κοντά η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου
Ο πρόεδρος Biden είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ψυχρού Πολέμου λέει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πυρηνικής Έρευνα στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ψυχρού Πολέμου υποστηρίζει ο Peter Kuznik, διευθυντής του Ινστιτούτου Πυρηνικής Έρευνας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, υποστηρίζοντας πως μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιτραπεί στους Ουκρανούς να χρησιμοποιούν αμερικανικά όπλα για επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων, η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου πλησιάζει ολοένα και περισσότερο τις κόκκινες γραμμές Ρωσίας και ΗΠΑ.
«Η εξουσιοδότηση του Biden στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να επιτεθεί στις ρωσικές δυνάμεις που απειλούν το Kharkiv ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με αυτόν της αρχικής απαγόρευσης που υπήρχε και για άλλα οπλικά συστήματα που τελικά εστάλησαν στην Ουκρανία.
Μετά την άρνηση, καθώς μια τέτοια κλιμάκωση θα μπορούσε να προκαλέσει μια ανεπιθύμητη απάντηση από τη Ρωσία και ακόμα και την χρήση πυρηνικών όπλων, ο Biden πάντα αλλάζει πορεία και υποχωρεί απέναντι στα «γεράκια» συμβούλους του» επισημαίνει ο Kuznik.
Όπως λέει ο Kuznik, η πλειοψηφία των συμβούλων γύρω από τον Biden είναι περισσότερο «σκληροπυρηνικοί» από ότι ο ίδιος ο πρόεδρος, κάτι που δεν εκπλήσσει κανέναν.
«Ο Biden είναι ένας Ψυχρός Πολεμιστής… στην καρδιά του.
Προτιμά τον αγώνα για τη Δημοκρατία όταν αφορά τη Ρωσία και την Ουκρανία και προτιμά τα στρατιωτικά μέτρα έναντι της διπλωματίας για τη Μέση Ανατολή, την Ταϊβάν και τη Νότια Θάλασσα της Κίνας» λέει ο Kuznik, επισημαίνοντας ότι αυτοί που πίεσαν τον Biden να αλλάξει πορεία όσον αφορά την χρήση των αμερικανικών όπλων ήταν ο ΥΠΕΞ, Anthony Blinken, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Victoria Nuland και αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες.
«Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο απελπιστική ώρα με την ώρα, καθώς η απειλή για έναν πυρηνικό πόλεμο έρχεται ολοένα και πιο κοντά.
Καμία πλευρά δεν σέβεται τις κόκκινες γραμμές της άλλης» καταλήγει ο Kuznik.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης