Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί επέστρεψε η φρενίτιδα για την GameStop μετά το επικό short squeeze του 2021 - Ξέφρενο ράλι 90%

Γιατί επέστρεψε η φρενίτιδα για την GameStop μετά το επικό short squeeze του 2021 - Ξέφρενο ράλι 90%
Το ξέφρενο ράλι πυροδοτεί η επανεμφάνιση του Keith Gill, που ενέπνευσε το επικό short squeeze του 2021
Επιστρέφει η φρενίτιδα για τη μετοχή της GameStop στη Wall Street, με τη meme stock να εκτοξεύεται και σήμερα κατά 90% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.
Το ξέφρενο ράλι πυροδοτεί η σπέκουλα ότι ο Keith Gill, ο άνθρωπος που ενέπνευσε το επικό short squeeze του 2021, θα μπορούσε να έχει μια τεράστια θέση στον λιανοπωλητή βιντεοπαιχνιδιών.
Οι μετοχές στην premarket διαπραγμάτευση ήταν 90% υψηλότερα, ράλι το οποίο έρχεται αφού η μετοχή έκανε άλμα στο 24ωρο χρηματιστήριο της Robinhood το βράδυ της Κυριακής, το οποίο επιτρέπει τη συνεχή διαπραγμάτευση ορισμένων μετοχών.
Ο Gill, ο οποίος χρησιμοποιεί τα ονόματα DeepF------Value στο Reddit και Roaring Kitty στο YouTube και το X, επανεμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής, δημοσιεύοντας ένα στιγμιότυπο οθόνης με αυτό που θα μπορούσε να είναι το χαρτοφυλάκιό του που κατέχει ένα σημαντικό ποσό κοινών μετοχών και δικαιωμάτων αγοράς της GameStop.

GME.JPG
Ο αγαπημένος trader του κοινού του Reddit κατέχει 5 εκατομμύρια μετοχές της GameStop αξίας 115,7 εκατομμυρίων δολαρίων από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής, σύμφωνα με το στιγμιότυπο του λογαριασμού που αναρτήθηκε στο φόρουμ r/SuperStonk του Reddit.
Ο λογαριασμός έδειξε επίσης μια θέση 120.000 δικαιωμάτων αγοράς της GameStop με τιμή εξάσκησης τα 20 δολάρια που λήγουν στις 21 Ιουνίου και τα οποία αγοράστηκαν για περίπου 5,68 δολάρια το καθένα.
Οι μετοχές της GameStop έκλεισαν την Παρασκευή στα 23,14 δολάρια.
Περίπου την ίδια ώρα το βράδυ της Κυριακής, ο Gill δημοσίευσε στο X μια αινιγματική εικόνα μιας αντίστροφης κάρτας στο παιχνίδι «Uno», η οποία συγκέντρωσε γρήγορα σχεδόν 30.000 likes.
Η πρώτη επιστροφή του Gill στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τρεις εβδομάδες προκάλεσε ένα εντυπωσιακό ράλι της GameStop με τις μετοχές να υπερδιπλασιάζονται μόνο τον Μάιο.
Τότε, δημοσίευσε απλώς μια φωτογραφία ενός άνδρα σε μια καρέκλα που γέρνει προς τα εμπρός, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει αγοραστική φρενίτιδα.
Η GameStop εκμεταλλεύτηκε το ράλι του Μαΐου συγκεντρώνοντας περισσότερα από 900 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης