Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιοχή του Belgorod 190 φορές σε μια ημέρα

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιοχή του Belgorod 190 φορές σε μια ημέρα
Ο Vyacheslav Gladkov σημείωσε ότι το σύστημα αεράμυνας κατέρριψε πέντε drones τύπου αεροσκάφους στις περιοχές Korochansky και Prokhorovsky
Τις τελευταίες 24 ώρες, ο ουκρανικός στρατός πραγματοποίησε περίπου 190 επιθέσεις σε οκτώ συνοικίες της περιοχής Belgorod, χρησιμοποιώντας πυροβολικό και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σύυμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής, Vyacheslav Gladkov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 2 Ιουνίου εκτοξεύτηκαν 134 οβίδες σε όλη την περιοχή, καταγράφηκαν επιθέσεις από 43 drones, εκ των οποίων οι 13 έριξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών και των επιθέσεων στις περιοχές Grayvoronsky, Shebekinsky και Korochansky, 13 άμαχοι τραυματίστηκαν, ένας άνδρας σκοτώθηκε στην περιοχή Korochansky.
Ζημιές διαπιστώθηκαν σε 40 σπίτια, έξι καταστήματα, ένα βενζινάδικο, 41 οχήματα και σε έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας.
Ο κυβερνήτης ανέφερε ότι στην περιοχή Valuysky, ένα drone καμικάζι επιτέθηκε στο χωριό Borki και στην περιοχή Volokonovsky, 17 πυρομαχικά εκτοξεύτηκαν στο χωριό Stary. Στην περιοχή Grayvoronsky, στις πόλεις Grayvoron και Sovkhozny, καθώς και στα χωριά Bezymeno, Golovchino, Dronovka και Kozinka, εκτοξεύτηκαν 12 πυρομαχικά, χρησιμοποιήθηκαν 10 drones καμικάζι και έπεσαν 7 εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, 19 drones καμικάζι εκτοξεύτηκαν σε 16 οικισμούς, δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί ρίχτηκαν από drones και εκτοξεύτηκαν 54 πυρομαχικά, μεταξύ άλλων από συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS).
Στην περιοχή Krasnoyaruzhsky, τα χωριά Grafovka, Kolotilovka, Popovka και Prilesye πυροβολήθηκαν από 12 πυρομαχικά και δέχθηκαν επίθεση από οκτώ drones.
Ο Vyacheslav Gladkov σημείωσε ότι το σύστημα αεράμυνας κατέρριψε πέντε drones τύπου αεροσκάφους στις περιοχές Korochansky και Prokhorovsky.
Η αεράμυνα κατέρριψε οκτώ εναέριους στόχους.
Ως αποτέλεσμα δύο βομβαρδισμών στην περιοχή Shebekinsky, εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων νοσηλεύτηκαν. Μια γυναίκα από το χωριό Voznesenovka βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, βρίσκεται στην εντατική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης