Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Ο Trump είναι εγκληματίας, πουλά την προεδρία του στους χρηματοδότες

tags :
Biden: Ο Trump είναι εγκληματίας, πουλά την προεδρία του στους χρηματοδότες
«Για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία, ένας πρώην πρόεδρος είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας που αναζητά το αξίωμα του προέδρου», είπε ο Biden
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump «πουλάει την προεδρία του», λέει ο νυν αρχηγός του κράτους Biden ο οποίος κάνει ότι είναι δυνατό για να συκοφαντήσει τον Trump που προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
«Ο Trump πουλά Βίβλους και χρυσά αθλητικά παπούτσια
Πουλάει την προεδρία του στους χρηματοδότες», είπε ο Biden σε εκδήλωση στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.
Έτσι σχολίασε ο Αμερικανός ηγέτης τις μεθόδους συλλογής δωρεών του Trump, του οποίου η έδρα προσφέρει διάφορα προϊόντα με τα σύμβολά του.
«Για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία, ένας πρώην πρόεδρος είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας που αναζητά το αξίωμα του προέδρου», είπε ο Biden.
Ο Trump είχε δηλώσει προηγουμένως ότι συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία επανεκλογής του μόνο τον Μάιο.
Η εκστρατεία του Biden ανέφερε δωρεές 192 εκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Απριλίου.
Ένα δικαστήριο έκρινε ένοχο με 34 κατηγορίες τον Trump στην υπόθεση παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων.
Ο πολιτικός έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή και δεν του στερείτε το δικαίωμα συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές.
Η ετυμηγορία για την υπόθεση θα ανακοινωθεί στις 11 Ιουλίου.
Ο Trump θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που έχει καταδικαστεί σε ποινική υπόθεση.
Παράλληλα, το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, στο οποίο ο Trump θα προταθεί ως υποψήφιος για την προεδρία, θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουλίου.
Ο Trump αντιμετωπίζει 34 κατηγορίες για παραποίηση επαγγελματικών αρχείων σε σχέση με πληρωμές σε δύο γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της πορνοστάρ Stormy Daniels, για να σιωπήσουν για την υποτιθέμενη σχέση τους.
Η μέγιστη δυνατή ποινή για το σύνολο των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν εναντίον του Trump είναι 136 χρόνια φυλάκιση.
Ο Trump δήλωσε αθώος, πιστεύει ότι η δίωξη έχει μόνο πολιτικά κίνητρα και ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την Προεδρία των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης