Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι πέτυχαν τον στόχο στο Kharkiv – Μάχες στο Volchansk και αντεπιθέσεις από τους Ουκρανούς

Οι Ρώσοι πέτυχαν τον στόχο στο Kharkiv – Μάχες στο Volchansk και αντεπιθέσεις από τους Ουκρανούς
  Ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη αναπτύξει τις κύριες δυνάμεις που είναι προετοιμασμένες για επίθεση στο Kharkiv
Η ρωσική επίθεση στην περιοχή του Kharkiv σχεδόν ανακόπηκε από τις μεγάλες εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αναπτύχθηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Όσο περισσότερο συνεχίζονται οι μάχες στις γραμμές του βόρειου μετώπου, τόσο περισσότερο οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν στρατηγικά αποθέματα εφεδρειών, στις συνοριακές μάχες αλλά όλο αυτό το νέο σκηνικό… έχει στρατηγικό αντίκτυπο στην εξαντλημένη ουκρανική άμυνα σε άλλες περιοχές.
Σε μια προσπάθεια να μειώσει την απειλή της μεγάλης ρωσικής προέλασης στις γραμμές του Donbass, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ρίχνει μεγάλες δυνάμεις σε αντεπιθέσεις σε μια προσπάθεια να τερματίσει τις μάχες προς αυτή την επικίνδυνη κατεύθυνση.
Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη αναπτύξει τις κύριες δυνάμεις που είναι προετοιμασμένες για επίθεση στο Kharkiv.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκίνησαν μαζικές αντεπιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η ομάδα δυνάμεων του Ρωσικού Βορρά απέκρουσε πέντε αντεπιθέσεις από ομάδες επίθεσης του εχθρού στις περιοχές των οικισμών Liptsy και Volchansk στην περιοχή του Kharkiv.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας περιελάμβαναν έως και 215 στρατιωτικούς, ένα άρμα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα αυτοκίνητα, καθώς και δύο οβίδες D-30 των 122 mm.
Οι κύριες αντεπιθέσεις της Ουκρανίας επιχειρήθηκαν κατά μήκος του ποταμού Volchya στη δασική βιομηχανική περιοχή στο δυτικό τμήμα.
Μέχρι στιγμής, φέρεται να μην έχουν επιτύχει καμία επιτυχία.
Εν τω μεταξύ, η βόρεια ομάδα των ρωσικών στρατευμάτων εισβάλλει στο έδαφος του εργοστασίου αδρανών υλικών και στην περιοχή των πολυώροφων κτιρίων στο κέντρο του Volchansk.
Στην κατεύθυνση Liptsy , οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να σπάσουν την άμυνα της 42ης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και να προχωρήσουν στις δασικές περιοχές νοτιοανατολικά του χωριού Glubokoe.
Τα νέα κέρδη ανοίγουν το δρόμο για τον ρωσικό έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο προς Liptsy.
Η επιχείρηση του ουκρανικού στρατού περιπλέκεται από τα συνεχή ρωσικά χτυπήματα στις πίσω περιοχές.
Στις 3 Ιουνίου, πολλές εκρήξεις χτύπησαν στην πόλη του Kharkiv.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σύστημα αεράμυνας και στρατιωτικός εξοπλισμός καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης σε βιομηχανική εγκατάσταση στα περίχωρα του Kharkiv. Πιο επιτυχημένα ρωσικά πλήγματα σύμφωνα με πληροφορίες κατέστρεψαν θέσεις του ουκρανικού στρατού στις περιοχές των πόλεων Bogoduhov, Zmiev και Zolochev.
Συγκεκριμένα στο Zmiev, τουλάχιστον πέντε ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν ένα κέντρο αναψυχής που χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση Ουκρανών στρατιωτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης