Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Σε 24 ώρες Trump και Ευρώπη θα μπορούσαν να λήξουν τον πόλεμο στην Ουκρανία

Orban: Σε 24 ώρες Trump και Ευρώπη θα μπορούσαν να λήξουν τον πόλεμο στην Ουκρανία
Αποτυχία η πολιτική της Ευρώπης απέναντι στην Ουκρανία λέει ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Την θέση πως ο Donald Trump και η Ευρώπη θα μπορούσαν μέσα σε 24 ώρες να βάλουν τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban.
«Εάν ο Trump και η Ευρωπαϊκή Ένωση ήθελαν, ο πόλεμος θα τελείωνε σε 24 ώρες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πόλεμος γίνεται από ανθρώπους και οι ίδιοι άνθρωποι, αν θέλουν, έχουν κάθε ευκαιρία να κάνουν ειρήνη.
Νομίζω ότι αν ο Trump γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ, θα μπορούσε να επιτύχει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία σε μια μέρα και μετά να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις» αναφέρει σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα IL Giornale ο Orban.

Αποτυχία η στρατηγική

Όπως λέει η στρατηγική της Ευρώπης απέναντι στην Ουκρανία είναι μια αποτυχία, ακόμα και από πλευράς τακτικής.
«Δεν καταλαβαίνουμε ότι παίζουμε με την φωτιά.
Θα πρέπει να αναρωτηθούμε για το ποια είναι τα στρατηγικά συμφέροντα της Ευρώπης και να απαιτήσουμε κατάπαυση του πυρός.
Οι πολίτες μας θέλουν ειρήνη, όχι πόλεμο που μπορεί να είναι ένα πολιτικό παιχνίδι» υποστήριξε ο Orban, ο οποίος τόνισε ότι μετά τις Ευρωεκλογές, περιμένει μια τη δημιουργία μιας νέας δεξιάς πλειοψηφίας.

Η χειρότερη Κομισιόν

«Η σημερινή Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποτύχει στη γεωργία, στις συγκρούσεις, στη μετανάστευση, στην οικονομία, και τώρα οι ηγέτες της πρέπει να φύγουν.
Ενίσχυση της Δημοκρατίας σημαίνει να εκλέξουμε μια άλλη Επιτροπή, διαφορετική από τη σημερινή, η οποία από όσο μπορώ να θυμηθώ, είναι η χειρότερη που έχει περάσει ποτέ» τόνισε ο Orban.

Να τα βρουν Meloni – Le Pen

Σε αυτό το πλαίσιο ο Orban υποστήριξε πως πολλά εξαρτώνται από την απόφαση της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Giorgia Meloni που είναι επικεφαλής των Ευρωπαίων συντηρητικών και της Marine Le Pen που είναι επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου.
«Τα δεξιά κόμματα πρέπει να συνεργαστούν, είμαστε στα χέρια δύο γυναικών που πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία» είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης