Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικό γύρισμα στη Wall, με το βλέμμα στην αγορά εργασίας – Στο +0,25% ο Dow, o Nasdaq -0,23%

Ανοδικό γύρισμα στη Wall, με το βλέμμα  στην αγορά εργασίας – Στο +0,25% ο Dow, o Nasdaq -0,23%
Θετικά από μεικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Θετικά πρόσημα -από αρνητικά-  εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη 4 Ιουνίου, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα δεδομένα από την οικονομική δραστηριότητα και ειδικότερα από τις θέσεις εργασίας.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,36% στις 38.711 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +0,15% στις 5.291 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +0,17% στις 16.875 μον.
δαδα_3.JPG
Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχωρεί 1,3% στα 76,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,55% στα 2.356 δολάρια ανά ουγκιά.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει μεγάλη πτώση έναντι του γεν.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,087 δολ./ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 3 μονάδες βάσης στο 4,35%.

Στα μάκρο, σε χαμηλό άνω των τριών ετών υποχώρησαν τον Απρίλιο οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, στις 8,059 εκατ. από 8,355 εκατ. τον Μάρτιο.
Η τελευταία φορά που οι ανοιχτές θέσεις εργασίας ήταν σε αυτό το επίπεδο ήταν το Φεβρουάριο του 2021.
Ο αριθμός των παραιτήσεων στο μεταξύ αυξήθηκε ελαφρώς, στις 3,5 εκατ. από το χαμηλό τριών ετών του προηγούμενο μήνα στις 3,4 εκατ., όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. 
Παράλληλα, τα αδύναμα στοιχεία της μεταποίησης επηρέασαν το κλίμα, με τους επενδυτές να περιμένουν να δουν εάν η ανάπτυξη θα αντέξει.
Παράλληλα, η Federal Reserve περιμένει να δει υποχώρηση του πληθωρισμού για να μειώσει τα επιτόκια.
«Νομίζω ότι οι δείκτες είναι λίγο ελαττωματικοί αυτήν τη στιγμή», δήλωσε την Τρίτη στο «Squawk Box» του CNBC η επικεφαλής της αμερικανικής μετοχικής και ποσοτικής στρατηγικής της Bank of America, Savita Subramanian.
«Αυτό που με κάνει να νιώθω καλύτερα είναι ότι τα κέρδη είναι θετικά για ένα ευρύ φάσμα εταιρειών στον S&P, δεν είναι μόνο οι Magnificent Seven που κάνουν τη δουλειά».
Εν τω μεταξύ, οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Απρίλιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Αυτή είναι η τρίτη μηνιαία διαδοχική άνοδος. Τον Μάρτιο οι παραγγελίες είχαν κινηθεί επίσης 0,7% υψηλότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης