Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμη η Ρωσία για διάλογο, εάν η Ουκρανία αναγνωρίσει τη νέα πραγματικότητα στο έδαφος

Έτοιμη η Ρωσία για διάλογο, εάν η Ουκρανία αναγνωρίσει τη νέα πραγματικότητα στο έδαφος
Η Δύση να σταματήσει να τροφοδοτεί με όπλα τον ουκρανικό στρατό είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας
Η Ρωσία είναι ανοιχτή για διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, αλλά αυτές μπορούν να ξεκινήσουν μόνο αφού το Κίεβο αναγνωρίσει τη νέα πραγματικότητα στο έδαφος υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Mikhail Galuzin.
«Η Ρωσία είναι ανοιχτή στη διεξαγωγή διαλόγου για την Ουκρανία με βάση τα συμφέροντά μας.
Η θέση μας σχετικά με μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση της κρίσης παραμένει αναλλοίωτη.
Για να συμβεί αυτό, πρέπει πρώτα από όλα να αντιμετωπιστούν οι αρχικές αιτίες του προβλήματος και να αναγνωριστούν οι σύγχρονες γεωπολιτικές και εδαφικές πραγματικότητες.
Η Δύση πρέπει να σταματήσει να τροφοδοτεί τον ουκρανικό στρατό με όπλα και το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να βάλει τέλος στις στρατιωτικές του δραστηριότητες» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Ρώσος διπλωμάτης.
Όπως είπε, οι ατελείωτες προμήθειες δυτικών όπλων στην Ουκρανία «μόνο παρατείνουν τη σύγκρουση και οδηγούν σε αύξηση των απωλειών αμάχων».
Ο Galuzin τόνισε ότι η Μόσχα λαμβάνει υπόψη τους αυξανόμενους κινδύνους «να εξαπλωθούν τα όπλα σε όλο τον κόσμο και να καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατών και εγκληματικών ομάδων».
«Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη ένα σωρό άνθρωποι στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι επιδιώκουν να επιφέρουν μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τυφλά τα συμφέροντα των χωρών και των λαών τους, σπρώχνοντάς τους στο χείλος της αβύσσου» επισήμανε ο Galuzin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης