Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Συγκρούσεις» στις ΗΠΑ μετά τις αμερικανικές εκλογές και ο παράγοντας Κίνα - Προειδοποιεί ο Dalio της Bridgewater...

«Συγκρούσεις» στις ΗΠΑ μετά τις αμερικανικές εκλογές και ο παράγοντας Κίνα - Προειδοποιεί ο Dalio της Bridgewater...
Όσον αφορά τις πολιτικές κατά της Κίνας, υπάρχει ευρεία συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων

Οι εσωτερικές συγκρούσεις θα αποτελέσουν το «αποκορύφωμα της χρονιάς», ιδίως όσον αφορά το ζήτημα της αποδοχής του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου 2024 και από τα δύο κόμματα, προειδοποιεί ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ιδρυτής της Bridgewater Associates Rei Dalio.
Όπως τόνισε, σύμφω με το Bloomberg, οι πολιτικές από μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Donald Trump, θα είναι πολύ διαφορετικές από μια δημοκρατική, δήλωσε ο Dalio, κατά τη διάρκεια βιντεοσκοπημένης ομιλίας στο Οικονομικό Φόρουμ του Γκρίνουιτς στο Χονγκ Κονγκ την Τετάρτη.

Ο παράγοντας Κίνα

Ωστόσο, όσον αφορά τις πολιτικές κατά της Κίνας, υπάρχει ευρεία συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων.
«Ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος οικονομικών κυρώσεων που θα ήταν πραγματικά τρομερές για τον κόσμο», δήλωσε ο επενδυτής.
Ο Dalio ανέφερε ότι ο κόσμος εισέρχεται σε μια περίοδο μεγαλύτερων κινδύνων, λόγω της δημιουργίας τεράστιου χρέους, των πρωτοφανών εσωτερικών συγκρούσεων στις ανεπτυγμένες χώρες και των συγκρούσεων των μεγάλων δυνάμεων.
Σε αυτά έρχονται να προστεθούν φυσικές καταστροφές που θα κόστιζαν 8% του ετήσιου παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για να περιοριστούν, πανδημίες και η μεγαλύτερη βιομηχανική επανάσταση που προωθείται από την τεχνητή νοημοσύνη.
Οι αβεβαιότητες απαιτούν αποτελεσματική διαφοροποίηση των επενδύσεων, σε διάφορες χώρες, νομίσματα και κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.
«Η δύναμη της διαφοροποίησης είναι μεγαλύτερη από τη δύναμη ακόμη και της καλής λήψης αποφάσεων», τόνισε ο Dalio.

Ταϊβάν

Κοιτάζοντας πίσω στην ιστορία, «ο οικονομικός πόλεμος προηγείται του στρατιωτικού πολέμου», είπε.
Ενώ το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρξει άμεση μορφή στρατιωτικής σύγκρουσης, στο θέμα της Ταϊβάν, η πολιτική της μίας Κίνας «δεν θα συνεχιστεί για πάντα».
Αυτό προκάλεσε ερωτήματα από διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι εκτιμούν αν θα υποστούν ζημιές από τις ενέργειες της δικής τους κυβέρνησης.
«Οι Αμερικανοί επενδυτές που επενδύουν στην Κίνα θα μπορούσαν να βιώσουν αρνητικές συνέπειες από τις κυβερνήσεις τους», δήλωσε ο Dalio.
«Και υπάρχει ανησυχία ότι από την κινεζική πλευρά θα μπορούσαν να το κάνουν δύσκολο», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης