Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεις Ritter (πρ. CIA) για ΗΠΑ: Για αυτό μου απαγόρευσαν να ταξιδέψω στη Ρωσία - Καταπάτησαν ξεδιάντροπα το Σύνταγμα

Αποκαλύψεις Ritter (πρ. CIA) για ΗΠΑ: Για αυτό μου απαγόρευσαν να ταξιδέψω στη Ρωσία - Καταπάτησαν ξεδιάντροπα το Σύνταγμα
«Δεν θέλουν να δείξω την πραγματική Ρωσία στις ΗΠΑ» καταγγέλλει ο πρώην αξιωματικός της CIA
Σε μια πρωτοφανή δίωξη στην οποία προέβη η κυβέρνηση Biden στις 3 Ιουνίου, ο πρώην αξιωματικός της CIA Scott Ritter απομακρύνθηκε βίαια από αξιωματικούς Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ από ένα αεροπλάνο με προορισμό τη Ρωσία, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF)
Η Τελωνειακή και Συνοριακή Περίπολος των ΗΠΑ (CBP) δεν έχει την εξουσία να κατάσχει διαβατήρια χωρίς πιθανή αιτία, δήλωσε σχετικά στο Sputnik ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών, σχολιάζοντας το περιστατικό της Δευτέρας.
Ο Ritter υπενθύμισε ότι καθώς ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, τον ... πέταξαν από την ουρά αναμονής τρεις ένοπλοι αξιωματικοί της CBP που ανέλαβαν τον έλεγχο του διαβατηρίου του.
Έκανε μάλιστα, γνωστό, ότι όταν τους ρώτησε «με ποια δικαιοδοσία», επικαλέστηκαν εντολές άνωθεν, και πιο συγκεκριμένα, από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
«Δεν παρουσιάσαν κανένα ένταλμα, κανένα έγγραφο, ούτε έδωσαν απόδειξη για το διαβατήριό μου. Δεν έδωσαν καμία εξήγηση για το τι έκαναν. Απλώς το έκαναν", επεσήμανε ο Αμερικανός συνεργάτης του Sputnik.

«Κατάφωρη παραβιάση των συνταγματικών μου δικαιωμάτων»

Ο πρώην αξιωματικός της CIA κατήγγειλε ότι τα συνταγματικά του δικαιώματα σύμφωνα με την Τέταρτη Τροπολογία παραβιάστηκαν, καθώς το αμερικανικό Σύνταγμα απαιτεί από τους αξιωματικούς της CBP να παρουσιάσουν ένταλμα ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο για την κατάσχεση του διαβατηρίου του.
«Σύμφωνα με την Πέμπτη Τροπολογία του Συντάγματος και άλλες, είμαι ελεύθερος να ταξιδεύω. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν μπορεί να περιορίσει τα ταξίδια μου χωρίς συγκεκριμένη αιτιολογία, καμία από τις οποίες δεν μου κοινοποιήθηκε διότι πολύ απλά δεν υπάρχει ... καμία. Επομένως, είναι παραβίαση των δικών μου δικαιωμάτων επί της Πέμπτης Τροπολογίας», πρόσθεσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ο πραγματικός λόγος της δίωξης του Ritter

Ακολούθως, ο Scott Ritter εκτίμησε ότι «ο πραγματικός λόγος» πίσω από όλα αυτά φαίνεται ότι ήταν για να τον εμποδίσουν να συμμετάσχει στο SPIEF 2024 και να λογοκρίνουν ένα project που σχεδίαζε να κάνει ως δημοσιογράφος με το συνεργείο ντοκιμαντέρ του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδίαζε να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για την «πραγματικότητα της Ρωσίας», που δεν γνωρίζει η πλειονότητα των πολιτών των ΗΠΑ.
«Αυτό είναι το δικαίωμα της Πρώτης Τροπoλογίας για την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία του Τύπου. Και αυτό το δικαίωμα παραβιάστηκε επίσης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, από την κυβέρνηση Biden», επισήμανε εν εξάλλω ο αναλυτής του Sputnik. 

«Ανατριχιαστικές τακτικές από ΗΠΑ: Ελέγχουν τις ζωές των διαφωνούντων»

Επιπροσθέτως, ο στρατιωτικός αναλυτής ανέφερε ότι είχε ταξιδέψει στη Ρωσία «δύο φορές τον τελευταίο χρόνο χρησιμοποιώντας το ίδιο διαβατήριο» και ότι κάθε φορά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ειδοποιήθηκε εκ των προτέρων για την πρόθεσή του να ταξιδέψει και για το δρομολόγιό του.
Σε μια προφανή αναφορά στο προγραμματισμένο ταξίδι του στη Ρωσία για να συμμετάσχει στο SPIEF 2024, ο Ritter ανέφερε με κάποια ειρωνία ότι «δεν ήταν σε μυστική αποστολή» και ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «ήξερε πολύ καλά» τι προγραμμάτιζε να κάνει.
«Και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι ενήργησαν με τον τρόπο που έκαναν. Αυτό έχει ανατριχιαστικό αποτέλεσμα, όχι μόνο σε εμένα και στη δουλειά που έκανα, αλλά σε όλους τους Αμερικανούς που επιλέγουν να μιλήσουν ενάντια στις πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή όσων διαφωνούν και ταξιδεύουν στο εξωτερικό την ίδια στιγμή που επικρίνουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Και αυτό που λέει η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ότι μπορούμε να ελέγξουμε τη ζωή όσων εκφράζουν διαφωνίες», κατέληξε στη σφοδρή του καταγγελία ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών και πρώην συνεργάτης των Ηνωμένων Εθνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης