Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: O Biden κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο – Οι ηγέτες στην ΕΕ δεν υπερασπίζονται τα εθνικά τους συμφέροντα

Putin: O Biden κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο – Οι ηγέτες στην ΕΕ δεν υπερασπίζονται τα εθνικά τους συμφέροντα
Δριμεία κριτική στην πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ άσκησε ο Ρώσος ηγέτης Vladimir Putin
Η Ρωσία θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε πρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης Vladimir Putin κατά τη συνομιλία του με τους επικεφαλής των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων στο περιθώριο του 27ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).
Ο Putin τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε πρόεδρο των ΗΠΑ εκλεγεί από τον αμερικανικό λαό.
«Για εμάς, το τελικό αποτέλεσμα, πιστεύουμε, δεν έχει μεγάλη σημασία.
Η Ρωσία θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε πρόεδρο των ΗΠΑ, που θα εκλεγεί από τον αμερικανικό λαό», είπε.
Η Ρωσία δεν έχει και δεν πρόκειται να παρέμβει στην πολιτική διαδικασία των ΗΠΑ, είπε ο Putin, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ πλήττονται εκ των έσω κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είναι παλιός πολιτικός και προβλέψιμος, σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης.
«Έχω ήδη πει ότι όλοι αντιμετώπισαν τη δήλωσή μου για τον Biden με σκεπτικισμό, αλλά είδαν επίσης σε αυτήν κάποιο είδος κρυφής επίθεση αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας παλιός πολιτικός», ανέφερε.

Οι ηγέτες στην ΕΕ δεν έχουν το θάρρος να υπερασπιστούν τα εθνικά τους συμφέροντα

Θα ήταν δυνατό να βρεθούν λύσεις σε ζητήματα με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) εάν ένιωθαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είχαν περισσότερο θάρρος να προστατεύσουν τα εθνικά τους συμφέροντα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Είναι δυνατόν να βρούμε λύσεις σε ζητήματα με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν ένιωθαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είχαν περισσότερο θάρρος να προστατεύσουν τα εθνικά συμφέροντα», σημείωσε..


Η αμερικανική κυβέρνηση κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο

Η αμερικανική κυβέρνηση κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο στην οικονομική πολιτική, είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Και στον τομέα της διεθνούς πολιτικής, στην εσωτερική πολιτική, αλλά και στην οικονομική πολιτική, νομίζω ότι η σημερινή διοίκηση κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, το ένα μετά το άλλο», σημείωσε.
Η επιθυμία της Ουάσιγκτον να είναι ο ηγέτης του παγκόσμιου φιλελευθερισμού καταστρέφει το κράτος εκ των έσω, πρόσθεσε ο Putin.
«Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για την Ουκρανία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενδιαφέρεται για το μεγαλείο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες μάχονται όχι για την Ουκρανία και όχι για τον ουκρανικό λαό, αλλά για το μεγαλείο και για την ηγεσία τουw», επεσήμανε.
Είναι δύσκολο να πει κανείς εάν θα υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ όταν πρόκειται για το Κίεβο, εάν ο Donald Trump έρθει στην εξουσία, είπε ο Putin, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αποτρέψουν την επιτυχία της Ρωσίας, πιστεύοντας ότι θα βλάψει την ηγετική της θέση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης