Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Kononenko έσπασε το ρεκόρ με 1.000 ημέρες στο διάστημα – Συγχαρητήρια από τους Αμερικάνους

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Kononenko έσπασε το ρεκόρ με 1.000 ημέρες στο διάστημα – Συγχαρητήρια από τους Αμερικάνους

Έσπασε δικό του ρεκόρ

Σχετικά Άρθρα

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Oleg Kononenko ξεπέρασε το δικό του ρεκόρ για το συνολικό χρόνο που πέρασε στο διάστημα αφού κατέγραψε 1.000 ημέρες σε τροχιά της Γης την Τετάρτη (5/6/2024), σύμφωνα με τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.
Ο Kononenko έγινε ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ τον Φεβρουάριο, όταν ξεπέρασε τον Ρώσο κοσμοναύτη Gennady Padalka περνώντας 879 συνεχόμενες ημέρες στο διάστημα.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πέμπτη του διαστημική πτήση και θα έχει 1.110 ημέρες σε τροχιά μέχρι τον Σεπτέμβριο.
«Σήμερα στις 00:00:20 ώρα Μόσχας, ο κοσμοναύτης της Roscosmos για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία πέρασε συνολικά 1.000 ημέρες σε διαστημική πτήση», έγραψε η ρωσική διαστημική υπηρεσία στο Telegram.
Οι αστροναύτες και οι κοσμοναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) γιόρτασαν το ορόσημο κάνοντας ουρά για μια φωτογραφία σε σχήμα τριών μηδενικών πίσω από τον Kononenko για να κάνουν τον αριθμό 1.000.
Ο Kononenko είπε ότι οι αμερικανοί συνάδελφοί του στο ISS και το κέντρο ελέγχου της αποστολής της NASA στο Χιούστον ήταν οι πρώτοι που του έδωσαν συγχαρητήρια για την επίτευξη του ρεκόρ διαστημικών πτήσεων.
Ο ISS είναι ένας σπάνιος τομέας συνεχούς συνεργασίας μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Μόσχας εν μέσω ιστορικού χαμηλού σχέσεων μετά την ευρείας κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία.
Ο Kononenko είπε ότι ο μεγάλος χρόνος που θα έχει περάσει στην τροχιά της Γης θα έχει πρακτικές εφαρμογές στις προόδους της διαστημικής ιατρικής για μελλοντικά διαπλανητικά ταξίδια.
«Οι μακροχρόνιες πτήσεις διευρύνουν την κατανόηση των ανθρώπινων ικανοτήτων που πρέπει να γνωρίζετε.
Τελικά, τελικά, η ανθρωπότητα θα αρχίσει να εκτελεί διαπλανητικές πτήσεις», δήλωσε ο Kononenko στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης