Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το παράξενο χτύπημα της Ουκρανίας σε πυρηνικά ραντάρ Voronezh της Ρωσίας και το «βρώμικο παιχνίδι» του ΝΑΤΟ

Το παράξενο χτύπημα της Ουκρανίας σε πυρηνικά ραντάρ Voronezh της Ρωσίας και το «βρώμικο παιχνίδι» του ΝΑΤΟ
Υπάρχει κάτι πολύ παράξενο που συμβαίνει στο μέτωπο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, ειδικά σε εκείνο το πεδίο που εμπλέκονται τα πυρηνικά
Αν δεχτούμε τη θεμελιώδη αλήθεια ότι η Ουκρανία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πεδίο μάχης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, τότε μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει.
Οι δυνάμεις αρκέστηκαν στο να κρατήσουν τις μάχες περιορισμένες, κυρίως στην Ουκρανία μέχρι στιγμής, αλλά ένα πρόσφατο γεγονός υποδηλώνει ότι τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν.
Υπάρχει κάτι πολύ παράξενο που συμβαίνει στο μέτωπο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, ειδικά σε εκείνο το πεδίο που εμπλέκονται τα πυρηνικά.
Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Ουκρανία πήρε τα εύσημα για τουλάχιστον δύο ξεχωριστές επιθέσεις σε παράξενους στόχους - ρωσικούς σταθμούς ραντάρ «over the horizon» χρησιμοποιώντας drones με εντυπωσιακή εμβέλεια πτήσης τουλάχιστον 1200 μιλίων.
Μέχρι αυτό το σημείο, οι επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος ήταν εξαιρετικά σπάνιες.
Και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα… γιατί αυτοί οι συγκεκριμένοι σταθμοί ραντάρ μπήκαν στο στόχαστρο;

Τι είναι τα πυρηνικά ραντάρ

Οι σταθμοί Voronezh-DM ήταν τοποθετημένοι έξω από την πόλη Orsk και την περιοχή του Krasnodar (Armavir), μακριά από τις πρώτες γραμμές στην Ουκρανία.
Τα χτυπήματα χαιρετίστηκαν ως η πιο απομακρυσμένη ουκρανική επίθεση στην καρδιά της Ρωσίας, αλλά τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αγνόησαν τις ευρύτερες επιπτώσεις της κατάστασης.
Είναι πιθανό τα drones που χρησιμοποιήθηκαν να ήταν αμερικανικής ή ευρωπαϊκής προέλευσης.
Το ΝΑΤΟ έχει επιβάλει (μέχρι τις τελευταίες δύο ημέρες) αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με τον τρόπο χρήσης των όπλων του από την Ουκρανία.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς και οι πύραυλοι κρουζ που πλήττουν στόχους βαθιά στη Ρωσία προκαλούν σοβαρά πλήγματα, συμπεριλαμβανομένης της απειλής πυρηνικής απάντησης.
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν απασχολούν τόσο τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά οι συγκεκριμένοι στόχοι που υποτίθεται ότι επέλεξε η Ουκρανία.
Τα συστήματα ραντάρ της Ρωσίας έχουν εμβέλεια ανίχνευσης τουλάχιστον 6.000 μιλίων (το πραγματικό βεληνεκές ταξινομείται) και σαρώνουν ειδικά για βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου υψόμετρου.
Δεν έχουν σχεδιαστεί για να ανιχνεύουν πυραύλους κρουζ χαμηλότερου βεληνεκούς (ATACMS) και drones.
Δηλαδή, οι δύο σταθμοί που καταστράφηκαν από ουκρανικά όπλα προορίζονται να λειτουργήσουν ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για πυρηνική επίθεση.
Οι Ουκρανοί υποτίθεται ότι αψήφησαν τους περιορισμούς του ΝΑΤΟ, όχι μία, αλλά δύο φορές, για να στοχεύσουν συστήματα ραντάρ που δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς.
Στην πραγματικότητα, οι συστοιχίες βρίσκονται σε μόνιμα σταθερές θέσεις και καμία συστοιχία δεν στόχευε στην πραγματικότητα στην Ουκρανία, στόχευαν στα βόρεια και νοτιοδυτικά της Ρωσίας.
Το ραντάρ Armavir κατασκευάστηκε το 2009 για να καλύψει ένα κενό που δημιουργήθηκε από την απώλεια ραντάρ στην Ουκρανία και προοριζόταν επίσης να αντικαταστήσει ένα παλαιότερο ραντάρ Daryal στη Γκαμπάλα.
Είναι ενδιαφέρον ότι το Armavir και το Orsk παρακολουθούν τους ουρανούς κυρίως πάνω από τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, και ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας.
Αντί να επιτίθεται σε ζωτικούς στρατηγικούς πόρους όπως τα διυλιστήρια πετρελαίου ή οι αποθήκες πυρομαχικών, η πυρηνική άμυνα της Ρωσίας παρακωλύεται συστηματικά.

Που στόχευσαν οι Ουκρανοί

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ένα χτύπημα αυτού του είδους βαθιά στο κέντρο της Ρωσίας απαιτεί πολύπλοκο σχεδιασμό και υλικοτεχνική υποστήριξη.
Δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κρυφές πληροφορίες επί του εδάφους καθώς και βοήθεια από δορυφορική επιτήρηση.
Η Ουκρανία βασίζεται πλήρως στους δορυφόρους και τις πληροφορίες του ΝΑΤΟ.
Κανένα τέτοιο χτύπημα δεν θα ήταν ποτέ δυνατό χωρίς τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, τα drones που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να έχουν την ικανότητα να αποφεύγουν τα συστήματα έγκαιρης ανίχνευσης και να παραμένουν κρυμμένα για χιλιάδες μίλια.
Αυτού του είδους η τεχνολογία προέρχεται κυρίως από τη Δύση.
Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει περίπτωση αυτές οι επιθέσεις να πραγματοποιήθηκαν από την Ουκρανία χωρίς εκτενή βοήθεια και έγκριση από την αμερικανική ή ευρωπαϊκή διοίκηση.
Αμφισβητείται η ιδέα ότι ένας Ουκρανός πιλότος πετούσε έστω και εξ αποστάσεως τα drones.
Μιλάμε για μερικούς από τους πιο στενά προστατευμένους σταθμούς ραντάρ σε ολόκληρη τη Ρωσία.
RussiaRadar1-768x492.jpg
Γιατί κάτι από αυτά έχει σημασία;

Ας αναλογιστούμε τις άσχημες συνέπειες…
Πρώτον, η στόχευση της ρωσικής πυρηνικής άμυνας μπορεί να κάνει το Κρεμλίνο να πιστέψει ότι προετοιμάζονται για πυρηνικό χτύπημα.
Γιατί αλλιώς θα ξεχώριζε το βαλλιστικό ραντάρ τους;
Αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για πιθανή ανταλλαγή πυρηνικών.
Δεύτερον, οι σταθμοί Voronezh-DM χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό «False Flags» ειδοποιήσεων πυρηνικής επίθεσης.
Δηλαδή, εάν χρησιμοποιηθεί ένα όπλο εναντίον της Ρωσίας που μιμείται έναν βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου ύψους, η ικανότητά τους να ανιχνεύουν ότι ΔΕΝ είναι πυρηνικό έχει μειωθεί.
Μπορεί να εκτοξεύσουν τις δικές τους κεφαλές ως απάντηση σε ένα μη πυρηνικό χτύπημα (ψεύτικο χτύπημα ή ψευδή σημαία).
Τρίτον, το Armavir και άλλοι σταθμοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή δραστηριότητας βαλλιστικών πυραύλων πολύ έξω από τον ρωσικό εναέριο χώρο (σε μέρη όπως η Μέση Ανατολή).
Είναι πιθανό αυτά τα χτυπήματα είχαν σκοπό να τυφλώσουν τη Ρωσία και να την εμποδίσουν να ανιχνεύσει πυραυλικά συμβάντα που δεν σχετίζονται με τον πόλεμο της Ουκρανίας.
Τέταρτον, είναι πιθανό το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία να πιστεύουν ότι η αποσυναρμολόγηση του ραντάρ στέλνει ένα μήνυμα ότι εάν η Ρωσία απειλήσει με πυρηνική επίθεση, μπορεί να χτυπηθούν πρώτα.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι η Ρωσία δεν θα δώσει προειδοποίηση, απλώς θα ξεκινήσει.
Πέμπτον, η επίθεση στο Armavir και μόνο πληροί τους όρους που η ρωσική κυβέρνηση έθεσε δημόσια το 2020 για ενέργειες που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ένα πυρηνικό αντίποινα.
Το δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας αποτελεί μέρος της ευρύτερης πυρηνικής αποτρεπτικής στάσης της χώρας.
«Οι προϋποθέσεις που καθορίζουν τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσική Ομοσπονδία» περιλαμβάνουν οποιαδήποτε «επίθεση από έναν αντίπαλο εναντίον κρίσιμων κυβερνητικών ή στρατιωτικών τοποθεσιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η διακοπή της οποίας θα υπονόμευε τις ενέργειες αντίδρασης των πυρηνικών δυνάμεων», σύμφωνα με τις Βασικές Αρχές της Κρατικής Πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Πυρηνική Αποτροπή του Κρεμλίνου που δημοσιεύτηκε το 2020.

Η αντίδραση της Ρωσίας

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη για το πώς θα αντιδράσει η Ρωσία, αλλά θα πρέπει να εξεταστούν οι συνθήκες στο μέτωπο αυτή τη στιγμή.
Οι άμυνες της Ουκρανίας είναι λεπτές και δεν διαθέτουν το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται για να διατηρήσουν τα πιο στοιχειώδη δυνατά σημεία.
Η πρώτη γραμμή της Ουκρανίας πρόκειται να ξεπεραστεί, πιθανότατα αυτό το καλοκαίρι, με τη Ρωσία να ανοίγει μια νέα επιθετική ώθηση στο βορρά κοντά στο Χάρκοβο.
Οι χώρες του ΝΑΤΟ λένε τώρα ότι υποστηρίζουν τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας από την Ουκρανία στη Ρωσία.
Αυτό σημαίνει ότι οι μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές της Ουκρανίας θα βρίσκονται στο στόχαστρο για τα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας της ίδιας της Ρωσίας, ένα μέτρο που έχουν αποφύγει ως επί το πλείστον.
Είναι πιθανή επίσης η χρήση θερμοβαρικών βομβών (βόμβες κενού) από τη Ρωσία.
Αυτά είναι μαζικά καταστροφικά όπλα που μέχρι στιγμής απουσίαζαν από το πεδίο της μάχης (εκτός από μη επαληθευμένες αναφορές).
Η Δύση στέλνει στη Ρωσία το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χάσει, δεν θα επιδιώξουν διπλωματικές λύσεις και εάν η Ρωσία αρχίσει να κερδίζει σημαντικό έδαφος, θα κλιμακώσουν.
Αυτό περιλαμβάνει πυρηνικά; Είναι δύσκολο να το πει κανείς.
Η υποψία είναι ότι το κατεστημένο θέλει να δημιουργήσει ένα σενάριο στο οποίο η Ρωσία οδηγείται να αντιδράσει υπερβολικά σε ένα γεγονός ή, το κοινό οδηγείται να πιστεύει ότι η Ρωσία είναι μια νόμιμη πυρηνική απειλή για τη Δύση.
Υπάρχει επίσης η εξωτερική πιθανότητα ότι η Ρωσία εμποδίζεται να παρακολουθεί ένα μελλοντικό βαλλιστικό περιστατικό στη Μέση Ανατολή.
Ο χρόνος των επιθέσεων με ραντάρ έρχεται μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη «διάσκεψη ειρήνης» της Ουκρανίας στην Ελβετία στις 15 Ιουνίου.
Αν και μεγάλοι ηγέτες από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη δεν θα συμμετάσχουν (και η Ρωσία δεν είναι προσκεκλημένη), η σύνοδος κορυφής εξακολουθεί να είναι ένας στόχος για μια false flag και επομένως ενοποίηση των δυτικών συμφερόντων γύρω από έναν μεγαλύτερο πόλεμο με τη Ρωσία.
Δεν λέω ότι η ίδια η διάσκεψη θα δεχθεί επίθεση, απαραίτητα, αλλά μια μεγάλη επίθεση κατά τη διάρκεια της διάσκεψης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πουλήσει την ιδέα της συνολικής επέμβασης του ΝΑΤΟ.
Εάν ο στόχος είναι να επεκταθεί ο πόλεμος, τότε οποιεσδήποτε αντιληπτές εχθροπραξίες που στοχεύουν στη διάσκεψη θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία για τη συγκέντρωση λαϊκής υποστήριξης.
Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Biden, αρνούνται να εμφανιστούν το κάνει ακόμη πιο αμφίβολο.
Υπάρχουν αμφιβολίες ότι το κατεστημένο θέλει να πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο.
Έχουν τα πάντα να χάσουν και πολύ λίγα να κερδίσουν.
Μόλις πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου αιώνα δημιουργώντας ένα από τα πιο περίπλοκα δίκτυα οικονομικού και πολιτικού ελέγχου στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Δεν θα χαιρόντουσαν να τα δουν όλα κατεστραμμένα εν ριπή οφθαλμού.
Αλλά, ένα περιορισμένο πυρηνικό συμβάν μπορεί να εξυπηρετήσει καλά τα συμφέροντά τους.
Πολλές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής κυβέρνησης, ζητούν την ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες θέλουν να πάνε ως «σύμβουλοι» και εκπαιδευτές.
Αυτό ακριβώς έκαναν οι ΗΠΑ ακριβώς πριν αναπτύξουν εκτεταμένες στρατιωτικές δυνάμεις στο Βιετνάμ.
Όλοι θυμούνται το περιστατικό στον Κόλπο του Τόνκιν με ψευδή σημαία;
Το ερώτημα είναι πώς σχεδιάζουν να διευθετήσουν αυτό το αποτέλεσμα πείθοντας το αμερικανικό και ευρωπαϊκό κοινό να συμμετάσχουν στην πολεμική προσπάθεια…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης