Διεθνή

Antonov (Ρωσία): Οι υστερικές επιθέσεις Biden αποδεικνύουν την απελπισία του

Antonov (Ρωσία): Οι υστερικές επιθέσεις Biden αποδεικνύουν την απελπισία του
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παριστάνουν τον ηγέτη του ελεύθερου κόσμου
Οι λεκτικές επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της Ρωσίας αποκαλύπτουν την απελπισία της Ουάσινγκτον για την αδυναμία της να συνεχίσει να επιβάλλει τη θέλησή της σε άλλες χώρες, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov.
Σχολιάζοντας τις τελευταίες αντιρωσικές δηλώσεις αξιωματούχων της αμερικανικής διοίκησης κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 80ή επέτειο της απόβασης των συμμάχων στη Νορμανδία, ο πρέσβης ανέφερε σε δήλωσή του, που αναρτήθηκε στο Telegram: "Η Ρωσία πάντα θυμάται και θα θυμάται την τραγική ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν θα ξεχάσουμε τα εκατομμύρια των στρατιωτών και των απλών ανθρώπων από διάφορες χώρες που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της μηχανής του θανάτου και της ξενοφοβίας".
"Ποτέ δεν παραλείψαμε να αναγνωρίσουμε τον σημαντικό ρόλο των συμμάχων στον αντιχιτλερικό συνασπισμό, οι οποίοι βοήθησαν τον Κόκκινο Στρατό να συντρίψει τα ναζιστικά παράσιτα, που σχεδόν υποδούλωσαν την Ευρώπη. Ένας ταπεινός φόρος τιμής στους βετεράνους - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που, παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους, μπόρεσαν να παρευρεθούν στους εορτασμούς στη Γαλλία", συνέχισε.
"Είμαι βέβαιος ότι οι συμμετέχοντες στα ηρωικά επιτεύγματα σάστισαν όταν άκουσαν ευθείες προσβολές κατά της μεγάλης Ρωσίας και της ηγεσίας της.
Δεν καταλάβαιναν γιατί η Σοβιετική Ένωση δεν αναφερόταν μεταξύ των νικητών, γιατί να ρίχνουν λάσπη στους συμπολεμιστές τους", είπε ο πρέσβης.
«Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Putin, παρά τη σοβαρότητα της διεθνούς κατάστασης και την αγένεια των δημόσιων ύβρεων των πολιτικών της Ουάσιγκτον, δεν πέφτει ποτέ σε δηλώσεις αυτού του είδους», σημείωσε ο Antonov.

Απελπισμένος ο Biden

Οι επιθέσεις Biden δείχνουν απελπισία λόγω της συνειδητοποίησης της αδυναμίας να συνεχίσει κανείς να επιβάλλει τη δική του θέληση σε άλλα έθνη», συνέχισε ο Antonov.
Σύμφωνα με τα λόγια του, οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τον αυξανόμενο ρόλο των χωρών που επιδιώκουν την ανεξαρτησία από τη Δύση - όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και πολλών άλλων κρατών, μεταξύ άλλων και στην Ευρώπη».
"Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παριστάνουν τον ηγέτη του “ελεύθερου κόσμου”, ενώ ταυτόχρονα κρατούν ψηλά τη “σκυτάλη των κυρώσεων”.
Διαφημίζει δήθεν μεγαλειώδη επιτεύγματα στον οικονομικό τομέα, ενώ αποτυγχάνει να προστατεύσει τον θεσμό του 'αμερικανικού ονείρου' στο εσωτερικό της χώρας", σημείωσε.
«Φαίνεται ότι όσο πιο ήρεμες είναι οι δηλώσεις της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας όταν εξηγεί τις προσεγγίσεις της εξωτερικής μας πολιτικής, το στρατιωτικό μας δόγμα και τα βαθύτερα αίτια της Στρατιωτικής Περιφέρειας του Βορείου Καυκάσου, τόσο πιο υστερικές γίνονται οι επιθέσεις των δυτικών ηγετών», πρόσθεσε ο Antonov.
"Οι ρωσοφοβικοί κάνουν τα πάντα για να προωθήσουν τη δική τους επινοημένη φιλοσοφία για τους κινδύνους που υποτίθεται ότι προέρχονται από τη Ρωσία. Παρόλο που, όπως εξέφρασε σαφώς ο Putin, οι ενέργειές μας είναι ακριβώς μια αντίδραση στα βήματα, που λαμβάνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δορυφόρους τους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης