Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησαν να ψηφίζουν οι Ιταλοί - «Ποικιλία Giorgia»: Το τελευταίο προεκλογικό μήνυμα Meloni με κεράσια αντί... πεπόνια

Ξεκίνησαν να ψηφίζουν οι Ιταλοί - «Ποικιλία Giorgia»: Το τελευταίο προεκλογικό μήνυμα Meloni με κεράσια αντί... πεπόνια
Σε ένα σύντομο βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, λίγο μετά τα περασμένα μεσάνυχτα, η Meloni βρίσκεται σε ένα οπωροπωλείο της Ρώμης και ζητά στον ιδιοκτήτη του καταστήματος "να μην πει τίποτα, διότι δεν επιτρέπεται, λόγω της προεκλογικής εκστρατείας"
Στις 3 το μεσημέρι ώρα Ιταλίας - 4 ώρα Ελλάδος - άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή 76 ευρωβουλευτών, όπως και την ανανέωση 3.692 δημοτικών συμβουλίων και του περιφερειακού συμβουλίου της περιοχής Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο.
Δικαίωμα ψήφου για την ανανέωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν περισσότεροι από 51 εκατομμύρια Ιταλοί και Ευρωπαίοι πολίτες οι οποίοι μπορούν να προσέλθουν στις κάλπες σήμερα μέχρι τις 11 το βράδυ και την Κυριακή, από τις 7 το πρωί, έως τις 11 το βράδυ.
Είναι η πρώτη φορά που, στην Ιταλία, οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός και πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας, Giorgia Meloni αποφάσισε να στείλει το τελευταίο της προεκλογικό μήνυμα με έναν ασυνήθιστο τρόπο, από ένα οπωροπωλείο της Ρώμης.
Σε ένα σύντομο βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, λίγο μετά τα περασμένα μεσάνυχτα, η Meloni βρίσκεται σε ένα οπωροπωλείο της Ρώμης και ζητά στον ιδιοκτήτη του καταστήματος "να μην πει τίποτα, διότι δεν επιτρέπεται, λόγω της προεκλογικής εκστρατείας".
Στη συνέχεια, η Ιταλίδα πρωθυπουργός, δοκιμάζει κεράσια, εκθειάζοντας τη γεύση τους και ρωτά, τέλος, τον οπωροπώλη "για ποια ποικιλία πρόκειται".
Ο ίδιος δεν απαντά, αλλά δείχνει μια χάρτινη ταμπέλα, η οποία γράφει "Varietà Giorgia", δηλαδή "Ποικιλία Giorgia".
Κατά τη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών, το φθινόπωρο του 2022, η Meloni είχε προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση.
Σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο είχε εμφανιστεί με δυο πεπόνια στο χέρι, λέγοντας "τα είπα όλα". Υπενθυμίζεται ότι στα ιταλικά, τα πεπόνια λέγονται "meloni".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης