Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (Αμερικανός Πρόεδρος): Η Ευρώπη θα απειληθεί εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία

Biden (Αμερικανός Πρόεδρος): Η Ευρώπη θα απειληθεί εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία
"Όλη η Ευρώπη θα απειληθεί, αλλά δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συμβεί, τόνισε ο Biden
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα απειληθούν εάν η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία πετύχει.
Δεν είναι μόνο η Ουκρανία.
Αφορά πολύ περισσότερα από την Ουκρανία.
Όλη η Ευρώπη θα απειληθεί, αλλά δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συμβεί», είπε σε κοινή δήλωση Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Macron στο Παρίσι.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δυνατές ως προς την Ουκρανία. Στεκόμαστε με τους συμμάχους μας.
Και στεκόμαστε με τη Γαλλία. Δεν θα - δεν θα το ξαναπούμε».

Κατά την συνάντηση Biden με Zelenksy ζητήθηκε πολύ παραπάνω βοήθεια ασφαλείας για να ενισχύσει την άμυνα στο Kharkiv....

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky στο Παρίσι στις 7 Ιουνίου.
Ο Biden και ο Zelensky συζήτησαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας, τις προετοιμασίες για την οριστικοποίηση μιας διμερούς συμφωνίας ασφαλείας ΗΠΑ-Ουκρανίας και την επερχόμενη ειρηνευτική διάσκεψη Ουκρανίας στην Ελβετία.
Ο Biden ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση της αμερικανικής βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία και επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία κατά της ρωσικής επιθετικότητας.
Ο Zelensky τόνισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια ασφαλείας για να ενισχύσει την άμυνά της στην Περιφέρεια Kharkiv και ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερες ευκαιρίες να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία για να προστατεύσει από τη ρωσική επιθετικότητα πέρα από τα διεθνή σύνορα.
H πραγματικότητα είναι ότι οι καθυστερήσεις στη βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχουν περιορίσει σοβαρά τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας τους τελευταίους μήνες και ενθάρρυνε τις ρωσικές δυνάμεις να ξεκινήσουν και να επιτύχουν τακτικά σημαντικά κέρδη στη νέα επιθετική τους επιχείρηση στο βόρειο Kharkiv και να διπλασιάσουν τις επιχειρήσεις σε άλλα μέρη του μετώπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης