Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία – Ευρωεκλογές 2024: Ο κεντρώος κυβερνητικός συνασπισμός θριάμβευσε στις κάλπες

Ρουμανία – Ευρωεκλογές 2024: Ο κεντρώος κυβερνητικός συνασπισμός θριάμβευσε στις κάλπες
«Πετύχαμε τον στόχο μας. Ηγούμαι μιας κυβέρνησης που νομιμοποιήθηκε από τους Ρουμάνους», δήλωσε ο πρωθυπουργός και ηγέτης του PSD, Marcel Ciolacu
Πανηγυρίζει ο δικομματικός κυβερνητικός συνασπισμός στη Ρουμανία, αφού τα exit poll δείχνουν ότι λαμβάνει πάνω από τις μισές ψήφους στις ευρωεκλογές.
Συγκεκριμένα, οι πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) και το κεντροδεξιό Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) συγκέντρωσαν το 54% των ψήφων, σε μια εκλογική αναμέτρηση που και στη Ρουμανία σημαδεύτηκε από τη μεγάλη αποχή: μόλις το 51,12% των ψηφοφόρων προσήλθε στην κάλπη.
«Πετύχαμε τον στόχο μας. Ηγούμαι μιας κυβέρνησης που νομιμοποιήθηκε από τους Ρουμάνους», δήλωσε ο πρωθυπουργός και ηγέτης του PSD, Marcel Ciolacu.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του PNL Nicolae Ciucă δήλωσε ότι το αποτέλεσμα έδειξε ότι οι Ρουμάνοι «πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν για τις ευρωπαϊκές αξίες και είπαν «όχι» στον εξτρεμισμό».
Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Συμμαχίας για την Ένωση των Ρουμάνων, George Simion, έκανε έκκληση στους υποστηρικτές του να αγνοήσουν τα exit poll και να περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα, όπου το αντι-μεταναστευτικό κόμμα ευελπιστεί να συγκεντρώσει το ποσοστό που του αποδίδεται από διάφορες δημοσκοπήσεις, γύρω στο 14%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης