Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σανίδα σωτηρίας σε Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθερους ψάχνει η Von der Leyen - «Θα επιδιώξω συνεργασία»

Σανίδα σωτηρίας σε Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθερους ψάχνει η Von der Leyen - «Θα επιδιώξω συνεργασία»
Σε πανικό μετά τις ευρωεκλογές η -μέχρι στιγμής- πρόεδρος της Κομισιόν
Σχετικά Άρθρα
Στους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους -με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν- θα στραφεί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen, προκειμένου να σχηματίσει πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο  στον απόηχο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.
«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας, εργάστηκα σκληρά για να οικοδομήσω μια ευρεία και αποτελεσματική πλειοψηφία υπέρ μιας ισχυρής Ευρώπης. Για το λόγο αυτό, θα προσεγγίσουμε τώρα τις μεγάλες πολιτικές οικογένειες που επίσης συνεργάστηκαν καλά μαζί μας στην τελευταία θητεία», δήλωσε σε συνέδριο του κόμματος CDU, στο Βερολίνο.
Ερωτηθείσα εάν θα σκεφτόταν να προσεγγίσει κόμματα πιο δεξιά, απάντησε ότι η αρχική επιλογή αφορά ευρύτερες πολιτικές ομάδες και όχι εθνικές.
Παράλληλα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι οι αρχές αντιμετώπισαν επιτυχώς την παρέμβαση εξωτερικών παραγόντων κατά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά είπε ότι πρόκειται για μια συνεχιζόμενη μάχη.
«Έχουμε δει αρκετές παρεμβάσεις όχι μόνο από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό, όσον αφορά την κοινή γνώμη», σημείωσε.
«Καταφέραμε να διαλύσουμε και να αποκρούσουμε αυτήν την παρέμβαση, αλλά σίγουρα δεν τα είδαμε όλα», υπογράμμισε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης