Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Εγκαταλείπουν το «πλοίο» που βουλιάζει - Παραιτήθηκε ο επικεφαλής για την ανασυγκρότηση της χώρας

Ουκρανία: Εγκαταλείπουν το «πλοίο» που βουλιάζει - Παραιτήθηκε ο επικεφαλής για την ανασυγκρότηση της χώρας
«Δεν αποκλείω ότι με τον καιρό θα υπάρξουν προσπάθειες άσκησης διώξεων και δυσφήμισης του έργου μας στα δημόσια έργα»
Σχετικά Άρθρα
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα 10/6 ο υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος, αρμόδιος για την ανασυγκρότηση της χώρας και γνωστός για τις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες, Mustafa Nayyem.
Ο κ. Nayyem, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας για την Αποκατάσταση την Ανάπτυξη των Υποδομών, επικαλέστηκε τις περικοπές στον προϋπολογισμό και τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, σε μια περίοδο που η Ουκρανία επιδιώκει σημαντικές ξένες επενδύσεις για να ανοικοδόμηση τη χώρα.
«Πήρα αυτή την απόφαση λόγω των συστημικών εμποδίων που δεν που επιτρέπουν να ασκώ αποτελεσματικά τα καθήκοντα μου».
«Αρχής γενομένης από πέρυσι τον Νοέμβριο, η ομάδα της Υπηρεσίας άρχισε να αντιμετωπίζει συνεχή αντίδραση, αντίσταση και δημιουργία τεχνητών εμποδίων», δήλωσε με ανάρτηση του στην εφαρμογή Telegram, συμπεριλαμβάνοντας τις καθυστερήσεις στις πληρωμές για την κατασκευή αντιαρματικών έργων.
«Δεν αποκλείω ότι με τον καιρό θα υπάρξουν προσπάθειες άσκησης διώξεων και δυσφήμισης του έργου μας στα δημόσια έργα». «Στην πραγματικότητα αυτό ήδη συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό» είπε ισχυριζόμενος ότι η ομάδα του «δεν ταιριάζει πάντα» με την τρέχουσα κυβέρνηση και το στιλ με το οποίος διαχειρίζεται τα πράγματα, συμπλήρωσε.
Το υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης