Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σεισμός» στο Χ: Ο Elon Musk τάσσεται υπέρ του AfD μετά την εκρηκτική άνοδο στη Γερμανία

«Σεισμός» στο Χ: Ο Elon Musk τάσσεται υπέρ του AfD μετά την εκρηκτική άνοδο στη Γερμανία
Η ανάρτηση έρχεται μετά την ισχυρή επίδοση του AfD στις ευρωεκλογές
Σχετικά Άρθρα
Την «απορία» του για το αρνητικό κλίμα που επικρατεί σχετικά με το γερμανικό κόμμα AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), εξέφρασε στο «Χ» ο Elon Musk, στον απόηχο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.
Στην ανάρτησή του, η οποία είναι μια απάντηση στην ακτιβίστρια Naomi Seibt, ρωτά γιατί υπάρχει τόσο αρνητική αντίδραση στο κόμμα και δηλώνει την πεποίθησή του ότι το AfD έχει υγιείς πολιτικές.
«Γιατί υπάρχει τόσο αρνητική αντίδραση από ορισμένους για το AfD;» έγραψε ο Mask, προσθέτοντας:
«Συνεχίζουν να λένε "ακροδεξιά", αλλά οι πολιτικές του AfD για τις οποίες έχω διαβάσει δεν ακούγονται εξτρεμιστικές.
Ίσως μου διαφεύγει κάτι».
Η ανάρτηση έρχεται μετά την ισχυρή επίδοση του AfD στις ευρωεκλογές, όπου το κόμμα συγκέντρωσε το 16% των ψήφων και έγινε το δεύτερο ισχυρότερο κόμμα στη Γερμανία.
Στο ίδιο νήμα, ο καθηγητής Stefan Homburg δήλωσε ότι το AfD δεν διαφέρει καθόλου από το κόμμα CDU τη δεκαετία του 1990 πριν γίνει ένα «πράσινο κόμμα των lockdowns», στην οποία ανάρτηση ο Musk απάντησε:
«Εντάξει».
Το κόμμα AfD είναι πλέον το ισχυρότερο κόμμα στα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας και ισοβαθμεί ως το πιο δημοφιλές κόμμα μεταξύ των κάτω των 24 ετών με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU).Ωστόσο, μόλις πριν από λίγους μήνες, ήταν πάνω από 20%, με το κόμμα να απορρίπτει την υποστήριξη λόγω των ανελέητων επιθέσεων στα μέσα ενημέρωσης, των επιθέσεων από άλλα δεξιά κόμματα στην Ευρώπη και της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας που στοχεύουν το κόμμα.
Τελευταία, ο Elon Musk έχει γίνει αντικείμενο μίσους από τη δυτική αριστερή-φιλελεύθερη ελίτ για την επιθυμία του να επιστρέψει την ελευθερία του λόγου στο Χ και την προθυμία του να μιλήσει ενάντια στη μαζική μετανάστευση και άλλες προοδευτικές αιτίες.
Όχι μόνο η ΕΕ προσπαθεί να περιορίσει την εμβέλεια της πλατφόρμας του, αλλά στη Γερμανία, το εργοστάσιό του Tesla έξω από το Βερολίνο έχει δεχθεί επίθεση από αριστερούς εξτρεμιστές.
Ο Musk έχει «κερδίσει» περαιτέρω την οργή της δυτικής αριστεράς σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση λόγω των αναρτήσεών του σε θέματα όπως η γενοκτονία των Λευκών σε χώρες όπως η Νότια Αφρική και η υποστήριξή του στον Ούγγρο πρωθυπουργό Orban.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης