Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το φάντασμα του μακαρθισμού επιστρέφει στις ΗΠΑ: Καθηγήτρια πανεπιστημίου απολύθηκε επειδή έδωσε εργασίες για τη ... Γάζα

Το φάντασμα του μακαρθισμού επιστρέφει στις ΗΠΑ: Καθηγήτρια πανεπιστημίου απολύθηκε επειδή έδωσε εργασίες για τη ... Γάζα
Η Βιολόγος, Anne d'Aquino πρότεινε στους φοιτητές της να γράψουν μια εργασία για τον αντίκτυπο της γενοκτονίας στη Γάζα στην ανθρώπινη υγεία
Εν μέσω όξυνσης ενός νέου, ιδιότυπου μακαρθισμού κατά της Παλαιστίνης και των υποστηρικτών της στις ΗΠΑ, το πανεπιστήμιο De Paul του Σικάγο απέλυσε μια καθηγήτρια βιολογίας, η οποία έδωσε στους φοιτητές της μια προαιρετική εργασία σχετικά με τον πόλεμο στην Παλαιστίνη.
Ειδικότερα, η Βιολόγος, Anne d'Aquino παρότρυνε τους μαθητές τον Μάιο να γράψουν για τον αντίκτυπο της γενοκτονίας στη Γάζα στην ανθρώπινη υγεία.
Το θέμα του εν λόγω εαρινού μαθήματος επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο του Σικάγο ήταν το πώς οι μικροοργανισμοί προκαλούν ασθένειες.
Υπερβάινοντας τα όρια της λογοκρισίας, το Πανεπιστήμιο επικαλέστηκε ότι ... ορισμένοι μαθητές είχαν αντίρρηση να εμπλακεί η «πολιτική συζήτηση» σε ένα μάθημα επιστήμης Υγείας.
Διαπίστωσε, δε, ότι το υλικό ήταν «εκτός του πεδίου εφαρμογής» της τάξης.
Ακολούθως, η D'Aquino άσκησε έφεση για την απόλυσή της.
Η καθηγήτρια τόνισε ότι το θέμα είχε πλήρη συνάφεια με το μάθημα και τις διαλέξεις της, σημειώνοντας ότι οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει για την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης