Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov - ΥΠΕΞ Ρωσίας: Το πραγματικό τους πρόσωπο κρύβει μια Δύση που θέλει να μας επιβάλει τους όρους της

Lavrov - ΥΠΕΞ Ρωσίας: Το πραγματικό τους πρόσωπο κρύβει μια Δύση που θέλει να μας επιβάλει τους όρους της
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια να διατηρήσουν την ολισθηρή κυριαρχία τους, τονίζει ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας
Τα τελευταία γεγονότα στην παγκόσμια σκηνή αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της Δύσης που φιλοδοξεί να επιβάλει τους όρους της στον κόσμο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov από τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των BRICS στο Νίζνι Νόβγκοροντ.
«Τα πρόσφατα διεθνή γεγονότα έχουν βγάλει οριστικά τις μάσκες από εκείνους που μέχρι τώρα διεκδικούσαν ρητορικά σχεδόν το αποκλειστικό δικαίωμα να καθορίσουν τις λεγόμενες καθολικές αξίες που διαφημίζονται ως μια διεθνής τάξη βασισμένη σε κανόνες», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
Ο Lavrov σημείωσε, ακόμη, ότι οι υποστηρικτές αυτής της ιδέας προσπαθούν να επιβάλουν κανόνες   διεθνών σχέσεων που ωφελούν μόνο αυτούς, αντικαθιστώντας τον δίκαιο και ειλικρινή διάλογο με κλειστές συμμαχίες που ενεργούν κρυφά και οικειοποιούνται το δικαίωμα να μιλούν και να ενεργούν για λογαριασμό όλου του κόσμου.
Τούτου λεχθέντος, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια να διατηρήσουν την ολισθηρή κυριαρχία τους και να επιβραδύνουν τις αντικειμενικές διαδικασίες της πολυπολικότητας που διαμορφώνονται, εξήγησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
«Χρησιμοποιούν οικονομικά εργαλεία ως όπλο, προσπαθώντας, υπό την απειλή κυρώσεων και οικονομικούς εκβιασμούς, να επηρεάσουν την επιλογή των κυριάρχων κρατών επί αναπτυξιακών μοντέλων και εταιρικών σχέσεων», κατέληξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ στην αιχμηρή τοποθέτησή του κατά των δυτικών πρακτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης