Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κωλοτούμπα Macron βλέπει το Politico - Εγκαταλείπει το «σχέδιο Draghi» και στηρίζει von der Leyen για την Κομισιόν

Κωλοτούμπα Macron βλέπει το Politico - Εγκαταλείπει το «σχέδιο Draghi» και στηρίζει von der Leyen για την Κομισιόν
Από την von der Leyen στον Draghi και πάλι ... πίσω
Σχετικά Άρθρα
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron αναμένεται να τελικά να στηρίξει την Ursula von der Leyen για μια δεύτερη θητεία στην ηγεσία της Κομισιόν, σύμφωνα με τρεις Γάλλους αξιωματούχους που επικαλείται το Politico.
Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της Von der Leyen αναμένεται να αναδειχθεί με ευκολία ως η πολυπληθέστερη Ευρωομάδα μετά τις εκλογές της Κυριακής 10/6 στην ΕΕ, κάτι που θα δώσει σαφές προβάδισμα στη νυν πρόεδρο της Επιτροπής.
Η αμφίβολη γαλλική υποστήριξη στο πρόσωπο της προβλημάτιζε εντόνως το ΕΛΚ και τους συμμάχους του, ωστόσο, καθώς ο φιλελεύθερος Macron δεν είχε ποτέ υποστηρίξει ρητά μια δεύτερη θητεία της Γερμανίδας.
Και κάπως έτσι πυροδότησε μια οργιώδη φημολογία σχετικά με την πιθανή εναλλκτική του επιλογή για το ανώτατο ευρωπαϊκό αξίωμα.
Ακολούθως, ο στενός του σύμμαχος Pascal Canfin δήλωσε στο Politico τον περασμένο μήνα: «Η Γαλλία και όλοι στο προεδρικό οικοσύστημα θα ήθελαν ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi να παίξει έναν ρόλο».
Αλλά ο Macron τώρα φαίνεται να έχει μεγαλύτερες πολιτικές προκλήσεις από την αναδιοργάνωση της ανώτατης γραφειοκρατίας των Βρυξελλών.
Σε αντίθεση με το αποτέλεσμα του ΕΛΚ, οι φιλελεύθεροι είχαν μια άθλια εκλογική βραδιά στη Γαλλία - και όχι μόνο.
Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος υπέστη συντριπτική ήττα, καθώς το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο έφτασε στη νίκη αποσπώντας το 31% ψήφων και επικράτησε του κόμματος Macron με κάτι παραπάνω από .. double score.
Μετέπειτα, ο Macron διέλυσε τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση και προσέφυγε σε πρόωρες βουλευτικές κάλπες, σε μια άκρως ρισκαδόρικη πολιτική κίνηση που στοχεύει να θέσει ένα ανάχωμα στην ορμή της ακροδεξιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης