Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Λουσιάν Σανμαρτεάν στο BN Sports: «Η Ρουμανία θα προχωρήσει, γιατί έχει γίνει μια οικογένεια – Ευγνώμων στον Παναθηναϊκό!»

Ο Λουσιάν Σανμαρτεάν στο BN Sports: «Η Ρουμανία θα προχωρήσει, γιατί έχει γίνει μια οικογένεια – Ευγνώμων στον Παναθηναϊκό!»
Τον ακολουθούσε το προσωνύμιο «Ρουμάνος Πλατινί», κάτι που ο ίδιος, μάλλον αποστρεφόταν! Αφίχθη αθόρυβα στον Παναθηναϊκό, όπου παρέμεινε… καιρό, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση ενός επικού νταμπλ. Υπηρέτησε το εθνόσημο και τώρα βρίσκεται στην «αυγή» της προπονητικής του καριέρας. Στο ερώτημα εάν η Ρουμανία θα προχωρήσει στο τουρνουά, δεν δέχτηκε δεύτερη κουβέντα. «Σκάναρε» την Εθνική Ρουμανίας, αποθέωσε τον Ιορντανέσκου, αναφέρθηκε στη Στεάουα του 1986 και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο «τριφύλλι»!

Συνέντευξη στον Δημήτρη Τσάκνη

Ο Λουσιάν Λιλιάν Σανμαρτεάν αποτελεί έως σήμερα έναν από τους πλέον αγαπητούς ξένους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και ομολογουμένως τον πιο ξεχωριστό Ρουμάνο ποδοσφαιριστή που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος.

sanmartean_1.jpg

Ο «Λούτσι» όπως ήταν το προσωνύμιο που αποδόθηκε στον Ρουμάνο αρτίστα από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αφίχθη κάπως αθόρυβα στη Λεωφόρο το καλοκαίρι του 2003 και είναι γεγονός πως είχε σπουδαία συνεισφορά στο νταμπλ που το «τριφύλλι» κατέκτησε στο τέλος εκείνης της χρονιάς, τερματίζοντας μία ανομβρία οκτώ ολόκληρων χρόνων.

Ο Σανμαρτεάν παρέμεινε στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού για τέσσερα χρόνια και στο διάστημα αυτό συνέδεσε το όνομά του με ορισμένες ξεχωριστές στιγμές. Τα γκολ του είχαν την ιδιότητα να προκαλούν ντελίριο στους φίλους της ομάδας, ένεκα της ασύγκριτης ομορφιάς τους. Ωστόσο, όπως ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει χρόνια αργότερα, ο χαρακτηρισμός που του είχε αποδώσει ο συμπατριώτης του, ο αείμνηστος Γκεόργκι Χάτζι ήταν λιγάκι... υπερβολικός. Τον είχε παρομοιάσει με τον Μισέλ Πλατινί. Είναι επίσης γεγονός πως οι υψηλές προσδοκίες που εξαρχής υπήρξαν από τον Σανμαρτεάν πολλές φορές λειτούργησαν ως τροχοπέδη και επιβάρρυναν ιδιαιτέρως τον νεαρό τότε Λουσιάν.

Η συνέχεια στο BNSports

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης